Ανάλυση: Οι στόπερ και οι επιλογές που προσφέρουν στον Μάντζιο!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αύγουστος του 2023… Δηλαδή πριν από σχεδόν πέντε μήνες όταν ο ΑΡΗΣ ξεκινούσε στην Ευρώπη έχοντας μονάχα έναν στόπερ διαθέσιμο. Τον Φαμπιάνο.

Ο Μπράμπετς ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Άλλη εναλλακτική δεν υπήρχε, με την ομάδα να αργεί χαρακτηριστικά για την ενίσχυσή της στην εν λόγω θέση.

Στα τέλη Δεκέμβρη πλέον, περίπου πέντε μήνες μετά, οι θέσεις των στόπερ είναι αυτές για τις οποίες οι “κιτρινόμαυροι” όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά απολαμβάνουν μία αξιοσημείωτη πολυτέλεια!

Φαμπιάνο,Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ ενώ υπάρχει και ο Δεληζήσης… Μία σύνθεση για την οποία δεν υπάρχει “ίσως” αφού σίγουρα αποτελεί την καλύτερη του ΑΡΗ στην σύγχρονή ιστορία του όσον αφορά το κέντρο της άμυνας.

Φυσικά δίπλα στο όνομα του Φαμπιάνο υπάρχει ένας αστερίσκος καθώς φέτος λήγει το συμβόλαιό του. Αυτή τη στιγμή όμως είναι παίκτης της ομάδας και υπολογίζεται κανονικά από τον Άκη Μάντζιο

Οι προκάτοχοι και οι διάδοχοι

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι Φαμπιάνο και Μπράμπετς ήταν αυτοί που ουσιαστικά πήραν τη σκυτάλη από το δίδυμο Βέλεθ-Ρόουζ πριν 2,5 χρόνια, όταν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί.

Ο Βραζιλιάνος και ο Τσέχος αποτέλεσαν level up για τον ΑΡΗ στο κέντρο της άμυνας και εννοείται ότι θα παραμείνουν πρώτες επιλογές στα πλάνα του Μάντζιου, ο οποίος όμως έχει πλέον την επιλογή να τους δίνει που και που κάποιες ανάσες. Κάτι που θα φανεί αρκετά χρήσιμο μέσα στον Ιανουάριο.

Δύο μπακ απ στόπερ… που δεν παίζουν μόνο στόπερ

Ρόουζ και Βέλεθ δίνουν στον Μάντζιο δύο ενδεκαδάτες επιλογές από τον πάγκο αλλά και εξτρά λύσεις σε άλλες θέσεις εφόσον χρειαστεί.

Ο Γάλλος μπορεί να παίξει όχι μόνο ως δεξιός στόπερ αλλά και αριστερός, όπως επίσης και στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Ισπανός από την άλλη ξέρει αρκετά καλά τη θέση του αμυντικού χαφ, στην οποία ο Μάντζιος τον χρησιμοποίησε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο πονοκέφαλος δεν θα είναι ιδιαίτερος τον Ιανουάριο, καθώς ο Βέλεθ αναμένεται να επανέλθει στα τέλη του επόμενου μήνα. Από εκεί και μετά όμως σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που ο Μάντζιος θα διαχειριστεί αυτή την τετράδα στα στόπερ.

Προτεινόμενα Άρθρα