Το… κλειστό γκρουπ των 7/7 και οι άνω των 500

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σταθερότητα… Μία λέξη που αναζητά καθιέρωση σε αρκετούς τομείς για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ και πρωτίστως στο αγωνιστικό.

Μετά από επτά αγωνιστικές υπάρχει ένα πρώτο δείγμα σχεδόν για όλους τους παίκτες και μία σχετικά “γεμάτη” στατιστική εικόνα ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Οι αριθμοί των αγώνων και των αγωνιστικών λεπτών αποτυπώνουν την έλλειψη σταθερών στο πλάνο τόσο του Τερζή και κυρίως του Μάντζιου που έχει κοουτσάρει την ομάδα σε πέντε παιχνίδια. Μία έλλειψη που δεν έχει να κάνει μόνο με αγωνιστικούς λόγους αλλά επίσης με τραυματισμούς οι οποίοι δεν είναι λίγοι στον ΑΡΗ το τελευταίο δίμηνο.

Το κλειστό γκρουπ των 7/7

Επτά παιχνίδια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και μόλις τέσσερις οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλα, είτε ως βασικοί είτε ερχόμενοι από τον πάγκο.

Φαμπιάνο, Μορόν, Κάρλσον και Σαμόρα απαρτίζουν το σχετικό καρέ ποδοσφαιριστών, με τους δύο πρώτους να είναι σταθερά βασικοί και τους άλλους δύο μεταξύ βασικής ενδεκάδας και πάγκου.

Ειδικά ο Φαμπιάνο δεν έχει χάσει λεπτό φέτος, με τον Μορόν από την άλλη να γίνεται αλλαγή σε κάποια ματς αλλά είναι μόλις ο ένας από τους δύο παίκτες που ξεπέρασαν τα 600 λεπτά για τον ΑΡΗ στο πρωτάθλημα.

Οι άνω των 500… 

Και πάμε στα αγωνιστικά λεπτά όπου ο Φαμπιάνο φιγουράρει όχι μόνο στην 1η θέση εντός ΑΡΗ αλλά και στην 4η θέση του πρωταθλήματος με ελάχιστη διαφορά από τον 1ο.

Ο Βραζιλιάνος έχει παίξει 683 λεπτά και μαζί με τα 651 του Μορόν είναι οι μοναδικοί πάνω από τα 600. Την τετράδα των παικτών με πάνω από 500 λεπτά συμμετοχής συμπληρώνουν οι Βλάντιμιρ Νταρίτα (650) και Γιάκουμπ Μπράμπετς (524), αναδεικνύοντας τους παίκτες που έχουν… τραβήξει έως τώρα το περισσότερο “κουπί” σε σχέση με άλλους.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα