Το… σκανάρισμα της περσινής χρονιάς του Μόντσου (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μόντσου Ροντρίγκεθ είναι δικαιολογημένα η πιο συζητημένη μεταγραφή του ΑΡΗ το φετινό καλοκαίρι, από τις επτά που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει και με την έλευση του Μάρτιν Φρίντεκ στη Θεσαλονίκη.

Ο Ισπανός προέρχεται μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του και σίγουρα η καλύτερη επιθετικά με τα έξι γκολ τα οποία σκόραρε.

Η εικόνα της επίθεσης

Ένας box to box χαφ που του αρέσει να πλησιάζει ή και να πατάει περιοχή, όπως μαρτυράει ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά που κατέγραψε την περσινή σεζόν.

Σε 42 παιχνίδια επιχείρησε 98 σουτ, δηλαδή 2 σουτ ανά 90λεπτο, με 33 από αυτά να είναι εντός στόχου. Η τάση του να πατάει περιοχή αποτυπώνεται και στις 93 επαφές που είχε με τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ.

Η δημιουργία και η προσπάθεια στην άμυνα

Την περσινή σεζόν ολοκλήρωσε 1652 πάσες στη La Liga 2, με μόλις τις 214 να είναι μακρινές μεταβιβάσεις στις οποίες έχει ποσοστό ευστοχίας 72,3%. Συνολικά στις πάσες έχει το εντυπωσιακό 86,3% ποσοστό ευστοχίας.

Στην άμυνα τα νούμερά του δεν είναι άσχημα, αν και 8άρι, με πλεονέκτημα για τον ίδιο κυρίως τις μονομαχίες χαμηλά και του aggressive τρόπου που πηγαίνει σε αυτές. Πέρυσι είχε 173 κερδισμένες μονομαχίες και ποσοστό 52,1%. Από την άλλη είχε μόλις 17 κοψίματα αλλά και 221 ανακτήσεις κατοχής.

Στο παραπάνω heatmap φαίνεται ότι ο Μόντσου είναι ένας παίκτης με την ικανότητα και τις αντοχές να πατάει σχεδόν σε όλο το γήπεδο, με επίκεντρο φυσικά το μεσαίο τρίτο στο οποίο είχε πέρυσι τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα. Συν φυσικά τα πολλά κόρνερ που εκτέλεσε.

Προτεινόμενα Άρθρα