Το… στρώνει στην άμυνα, τί γίνεται με το κέντρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στους ρυθμούς του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κινείται όλο και περισσότερο ο ΑΡΗΣ, με τις δοκιμές του Άκη Μάντζιου να δίνουν άλλο ενδιαφέρον από σήμερα στις προπονήσεις.

Κόντρα στους “πράσινους” αρχίζει ένας μίνι κύκλος ντέρμπι για τους “κιτρινόμαυρους”, τα οποία διαφοροποιούν σίγουρα τον τακτικό προσανατολισμό της ομάδας και ενδεχομένως τα πρόσωπα στο πλάνο του προπονητή.

Στην άμυνα οι Οντουμπάζιο-Φαμπιάνο επιστρέφουν και ενισχύουν την ισορροπία που έλειψε από τα μετόπισθεν. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως όχι στον απόλυτο βαθμό καθώς είναι αρκετά πιθανό να λείψει ο Φράνκο Φεράρι και με τον Μάρτιν Μοντόγια να είναι η πρώτη εναλλακτική εφόσον συμβεί αυτό.

Στις θέσεις μεσοεπιθετικά υπάρχουν σταθερές για τον προπονητή… Νταρίντα, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης και Μορόν δύσκολα χάνουν τις θέσεις του. Μία είναι αυτή εκκρεμεί και πάλι στον χώρο του κέντρου, με την επιλογή του Μάντζιου να καθορίζει την διάταξη της τριάδας σε αυτό τον χώρο του γηπέδου.

Ο Πάρντο δεν ενθουσίασε στο Βόλο, ωστόσο έχει κάποιες πιθανότητες. Υποψηφιότητα όμως θέτει και ο Ζουλ εάν ο Έλληνας τεχνικός πάει με δύο “6άρια” και τον Νταρίντα λίγο πιο μπροστά. Ως επιλογή υπάρχει επίσης και ο Μενέντες αλλά με λιγότερες πιθανότητες.

Για την ώρα όλα είναι στη θεωρία… Σήμερα και κυρίως αύριο θα φανεί στις προπονήσεις εάν ο Μάντζιος θα ανοίξει τα χαρτιά του, όπως συνηθίζει τις τελευταίες εβδομάδες, ή αν θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει να κάνει τον ΑΡΗ πιο compact και πιο aggressive στο επερχόμενο ντέρμπι και με βάση αυτό δεν αποκλείεται να κάνει τις τελικές του επιλογές.

Προτεινόμενα Άρθρα