Των φρονίμων τα παιδιά – πρέπει να- είναι… έτοιμα τον Ιανουάριο

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει τη μίνι προετοιμασία του στην Πτολεμαΐδα, με στόχο να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τις αδυναμίες του και να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θυμίζοντας ομάδα και αντιστρέφοντας, με σερί θετικών αποτελεσμάτων, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, το άσχημο κλίμα.

Είναι θετικό το ότι οι παίκτες θα περάσουν μαζί αυτό το διάστημα των έξι ημερών, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στο να «δεθούν» ως σύνολο. Αν, βέβαια, είναι αρκετό για να διορθωθούν τα όσα προκάλεσε η τραγική απόφαση να μην κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι η ομάδα, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του ΑΡΗ θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι για τον Ιανουάριο, γιατί, πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Για την ακρίβεια ούτε για πριν υπήρχαν, όμως, δεν μπορεί να γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω. Αυτό που μπορεί να κάνει, όμως, για να δείξει ότι αντιλήφθηκε τα λάθη του, είναι να λειτουργήσει σωστά την επόμενη φορά, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δηλαδή.

Το μεγάλο λάθος του ΑΡΗ, σε ότι αφορά τον δεύτερο φορ, δεν ήταν ότι δεν πήρε από την αγορά των ελευθέρων, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τα ρίσκα που θα συνόδευαν μια τέτοια επιλογή. Είναι δεν τον απέκτησε το καλοκαίρι, όταν και η «δεξαμενή» των παικτών ήταν τεράστια.

Θα πρέπει, λοιπόν, καθώς συμφωνούμε, ότι αυτή είναι η κίνηση που «καίει» και θα πρέπει να προηγηθεί, να διαλέξει έναν παίκτη, τώρα που και πάλι οι επιλογές είναι πολλές, προκειμένου να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη, να τον ενσωματώσει στην ομάδα και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί, στο μέτρο του δυνατού και με τις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν, μετά από τις εισηγήσεις του Άκη Μάντζιου. Με τη διαφορά, όμως, ότι στις υπόλοιπες θέσεις, υπάρχουν εναλλακτικές.

Ακόμα, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει και πριν τον Ιανουάριο, τα θέμα της ανανέωσης των παικτών, όπως οι Φαμπιάνο και Κουέστα, που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2024.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί η ομάδα, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Με τον άμεσο στόχο, βέβαια, να είναι να κερδίσει, ξανά, την εμπιστοσύνη του κόσμου του, μέσα από την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

Προτεινόμενα Άρθρα