ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΙΟΛ : Το παρασκήνιο και ο ρόλος του Ισπανού «δικαστή»…

από Περικλής Τράιος

Το άκουσμα της απόφασης του CAS για τον Οριόλ, μου έβγαλε έντονα αρνητικά συναισθήματα, αλλά δεν μου προκάλεσε καμία αρνητική έκπληξη.

Όσοι είδατε τη χθεσινή εκπομπή του AllaboutARIS TV (Τετάρτη 26 Μαίου) στην οποία βγήκε η είδηση, εξακριβώσατε αυτό που σας λέω.

Το άκουσα με πολύ ψυχραιμία, αλλά σίγουρα εξοργίστηκα για ακόμη μια φορά…

Δεν ένιωσα ούτε έκπληξη, ούτε αμηχανία.

Άλλωστε το λέγαμε. Διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, αλλά ας μην γελιόμαστε, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ένιωσα όμως να με πνίγει το αίσθημα της αδικίας και της οργής.

Αδικία, γιατί καλείται ένας άνθρωπος, (ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ομάδα εκείνα τα χρόνια), να πληρώσει για έναν ποδοσφαιριστή που δεν τον ξέρει ούτε στη φάτσα.

Αδικία, γιατί το Δικαστήριο του επιδίκασε το πόσο από όλο το συμβόλαιο που είχε με την τότε ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενώ το πραγματικό χρέος των χρημάτων που δούλεψε και έπρεπε να πληρωθεί, είναι πάρα πολύ λιγότερο.

Αδικία, γιατί του επιδίκασε τα χρήματα από ολόκληρο το συμβόλαιο που είχε με την τότε ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ανεξάρτητα αν ο ποδοσφαιριστής μετά το 2011 που είχε φύγει από την ομάδα, αμέσως είχε συνάψει συμφωνία με την Ισπανική Μούρθια και αμοίβονταν από άλλη ποδοσφαιρική εταιρία.

Αδικία, γιατί ο Καρυπίδης θα πρέπει να πληρώσει για άλλη μια φορά από τη τσέπη του, για τα εγκληματικά λάθη (;) και τις επιπολαιότητες εκείνων των διοικήσεων. 

Εκτός από αδικία όμως, βγάζω και οργή.

Μεγάλη οργή.

Βγάζω οργή για τις διοικήσεις της τότε ΠΑΕ ΑΡΗΣ, οι οποίες λειτουργώντας με απίστευτη προχειρότητα και κάνοντας τέτοιες τραγικές συμφωνίες, χωρίς να τηρούν στη συνέχεια αυτά που υπέγραφαν, οδηγήσαν τον ΑΡΗ στη καταστροφή. 

Βγάζω οργή για τα Θεσμικά Όργανα του Συλλόγου, δηλαδή της διοικήσεις της Λέσχης (Κοινωνίας) Μελών ΑΡΗ που υποτίθεται ήταν ο μεγαλομέτοχος της τότε ΠΑΕ ΑΡΗΣ και φυσικά του Ερασιτέχνη, ο οποίος είναι ο νόμιμος θεματοφύλακας του Συλλόγου.

Βγάζω οργή, γιατί ήταν Θεσμοί, οι οποίοι θα έπρεπε να λειτουργήσουν σαν ασπίδα και να ασκήσουν σοβαρό έλεγχο στα πεπραγμένα, αλλά όπως απέδειξε η ιστορία, ήταν συνένοχοι με την σιωπή τους, με την αδιαφορία τους και όχι μόνο.

Η απόφαση της FIFA που είχε βγει, επιδικάζει το ποσό των 750.000 € με τόκους 5% ετησίως!!!

Με τους τόκους δηλαδή, το ποσό ξεπερνά το 1.100.000 €.

Αυτά δε γίνονται πουθενά.

Κι εδώ το συναίσθημα της οργής, εκτινάσσεται.

Μου γυρίζουν τα μυαλά…

Δηλαδή, θα τρελαθούμε τελείως.

Η ΦΙΦΑ, αυτός ο νταβατζής του ποδοσφαίρου λοιπόν, έρχεται και καταδικάζει μια ομάδα, η οποία πλήρωσε το τίμημα της χρεοκοπίας με τον χειρότερο τρόπο και πάνω από όλα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος και το Δίκαιο του Κράτους που ανήκει.

Του Κράτους, το οποίο υποτίθεται έχει το αυτοδιοίκητο, αλλά η ΦΙΦΑ καταστρατηγεί και με φασιστικό τρόπο επεμβαίνει και στραγγαλίζει μια ομάδα, αναγκάζοντας την να πληρώσει ένα ποσό που: 

α. δεν έχει καμία σχέση με τον τωρινό ΑΡΗ και την νέα φορολογική του ταυτότητα, που υπάρχει από το 2016

β . τα χρήματα που επιδικάζει στον ποδοσφαιριστή, αφορούν χρονιές στις οποίες δεν αγωνίζονταν στην τότε ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αλλά σε άλλες ομάδες και χώρες.

Κι όλα αυτά, να τα αποφασίζει ένας Ισπανός, συμπατριώτης του Οριόλ!!!

Ναι, καλά το διαβάζετε.

Μπορώ λοιπόν να μην εξοργίζομαι, να μην σκέφτομαι «περίεργα» και να μη βάζω χίλια δυο στο μυαλό μου…

Ο Ισπανός δικηγόρος συμπατριώτης του Οριόλ, ο οποίος συστήνεται ως «Chief Legal and Compliance Officer at FIFA» (διευθύνων σύμβουλος για θέματα Νομικής και Συμμόρφωσης της ΦΙΦΑ…) και είναι αυτός ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση,  είναι αυτός που δίκασε τον ΑΡΗ, είναι αυτός που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση (4 Ιουνίου 2020) και η οποία απορρίφθηκε στο CAS.

Το όνομα αυτού : Emilio García Silvero.

Για να καταλάβετε το πόσο ύποπτη είναι η στάση αυτού του Ισπανού δικηγόρου που έβγαλε την απόφαση, θα θέσω το ίδιο ερώτημα που ανέφερα και στην εκπομπή.

Πως είναι δυνατόν, ενώ το τραπεζικό επιτόκιο αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη, να βρίσκεται λίγο παραπάνω από το 1% σε ετήσια κατάθεση και ο Αιμίλιος Γκαρσία Σιλβέρο και η FIFA, να αποφασίζουν να του δώσουν τόκο 5%…;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;;

Κι όμως αληθινό.

5% τόκο επέβαλε ο Ισπανός που αποφάσισε για λογαριασμό της ΦΙΦΑ και καταδίκασε τον ΑΡΗ.

Στυγνός τοκογλύφος.

Μιλάμε για σκάνδαλο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Το θέμα το παρακολουθούμε πολύ «στενά»…

Εδώ διαπράχθηκε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος του ΑΡΗ.

Μια απόφαση η οποία είναι άδικη και ύποπτη.

Μια απόφαση η οποία «μυρίζει»…

Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ σε βάρος του Συλλόγου.

Προτεινόμενα Άρθρα