Φαμπιάνο: Το σερί που τελειώνει και όσα χάνει ο ΑΡΗΣ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έφτασε ο Νοέμβριος για να “σπάσει” τελικά αυτό το τρομερό σερί του Φαμπιάνο, ο οποίος φέτος είναι σημείο αναφοράς στον ΑΡΗ για μία σειρά από πολλούς λόγους.

Ο Βραζιλιάνος… είχε να λέει ότι στην φετινή αστάθεια ήταν η μοναδική σταθερά της ενδεκάδας αλλά και ο πιο σταθερός σε απόδοση από τον περασμένο Αύγουστο.

Από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Αραράτ μέχρι και τον Ατρόμητο ο 31χρονος στόπερ δεν είχε χάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο, μετρώντας 14 διαδοχικά παιχνίδια. Ο μοναδικός φέτος που το έχει πετύχει. Ένα σερί που έχει την αξία του στον φετινό ΑΡΗ και με δεδομένο ότι ο Φαμπιάνο έχει το γνωστό χρόνιο θέμα στους προσαγωγούς, το οποίο φαίνεται ότι διαχειρίζεται παραπάνω από καλά.

Πέραν της σταθερότητας, υπάρχει μία σειρά από στατιστικά στα οποία αποτυπώνεται η προσφορά του Φαμπιάνο στον φετινό ΑΡΗ όπως και τί χάνει με την απουσία του στο Βόλο εξαιτίας της τιμωρίας του.

-Είναι ο 2ος σκόρερ του ΑΡΗ με 4 γκολ σε δέκα αγώνες και 5ος στο πρωτάθλημα.

-Είναι 1ος σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα με 43 κλεμμένες μπάλες.

– Είναι 4ος σε πάσες σε όλο το πρωτάθλημα με 79 (1ος ο Νταρίντα με 98) με ποσοστό μάλιστα 20,8 πάσες στο μισό του αντιπάλου ανά παιχνίδι και με ποσοστό ευστοχίας στο 80%

Ειδικά το τελευταίο στατιστικό αναδεικνύει τη συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και στην ανάπτυξη από την άμυνα. Μάλιστα είναι ο μόνος στόπερ της πρώτης 10άδας της σχετικής κατηγορίας ενώ στην πρώτη πεντάδα υπάρχουν παίκτες όπως οι Φορτούνης, Τάισον και Μπερνάρ.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν τη σημασία της απουσίας του έμπειρου αμυντικού από το πλάνο του Μάντζιου, ο οποίος θα πρέπει να περιορίσει αυτή την απουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προτεινόμενα Άρθρα