Χαμός με Σούντγκρεν στο Ισραήλ – Υπουργός θέλει να τον διώξει από την χώρα για ένα πανό!

από AllAboutARIS

Μια κίνηση του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο ματς της Μακάμπι Χάιφα με τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στη μεσαία γραμμή με ένα πανό που ανέφερε: «Φέρτε τους πίσω τώρα» εννοώντας προφανώς τους ομήρους που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.

Ο Σούντγκρεν λοιπόν ήταν ένας από τους παίκτες που επέλεξαν να μην κρατούν το σχετικό πανό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Γκβιρ, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με την κίνηση του Σούντγκρεν και υπέβαλε αίτημα για να ανακληθεί η ισραηλινή υπηκοότητα που είχε λάβει ο 33χρονος. Επιπλέον απαιτεί και την άρση της βίζας των υπολοίπων ξένων ποδοσφαιριστών που επίσης δεν κρατούσαν το πανό.

Ο ατζέντης του Σούντγκρεν απάντησε με μία σκληρή δήλωση: «Άτομα που αναζητούν σημάδια πίστης: αφήνοντας οικογένειες στο σπίτι, έρχονται στο Ισραήλ, παίζοντας με την ισραηλινή σημαία στη φανέλα, με μαύρες κορδέλες στο χέρι, θα πρέπει να δώσουν μια ιδέα για την πίστη. Για όσους προσπαθούν να δείξουν ότι οι παίκτες δεν προσεύχονται 100% για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι. Είστε σκληροί, ανόητοι και ηλίθιοι που αγαπάτε τα σκάνδαλα. Αναζητήστε τη δόση των σκανδάλων σας αλλού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μακάμπι Χάιφα στην οποία εξηγεί πως οι παίκτες δεν κατάλαβαν σε τι αναφερόταν το πανό και φοβήθηκαν πως μπορεί να τους βλάψει το περιεχόμενό του και γι’ αυτό αντέδρασαν έτσι, τονίζοντας πως όλοι τους είναι φυσικά υπέρ της επιστροφής των ομήρων.

Προτεινόμενα Άρθρα