"Είπαμε πως δεν θα τελειώσει το ματς αν δε πάρουμε τη νίκη"

από Γιώργος Γκάτος

"Το θεωρώ πολύ σημαντικό που εμείς σε μια μέτρια εμφάνιση περάσαμε από τα Τρίκαλα"

Ο αριστερός μπακ του ΑΡΗ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR στο Libero 107,4.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το πρώτο ημίχρονο: “Από την αρχή της βδομάδας ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βάζει την μπάλα κάτω και παίζει άναρχο ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε με αργό τέμπο και όλο αυτό μας επηρέασε. Δεν ήμασταν γενικά καλά. Πήγαμε να προσαρμοστούμε σε αυτό που κάνουν, αλλά δεν το κάναμε καλά και φάνηκε μεγάλο κενό.”

Για το δεύτερο ημίχρονο: “Δεν είχαμε περιθώριο, είπαμε πως δεν θα τελειώσει το ματς αν δεν πάρουμε τρεις πόντους. Κοιτώντας τα μάτια των παιδιών, έβλεπα πως θα τελειώσει το ματς με εμάς νικητές. Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, γιατί νομίζω πως η ομάδα αυτή δύσκολα θα χάσει φέτος. Αν χάσει, θα έχουμε δώσει τα πάντα εμείς, και αν μας κερδίσουν, μπράβο τους. Καλύτερα που το παιχνίδι ήταν 0-2 γιατί μπήκαμε πολύ δυνατά. Είχαμε 45 λεπτά για να τα δώσουμε όλα. Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε.”

Για το αν είναι νίκη-μήνυμα: “Ο ΟΦΗ δεν πέρασε από τα Τρίκαλα. Εμείς περάσαμε. Το θεωρώ πολύ σημαντικό που εμείς σε μια μέτρια εμφάνιση περάσαμε. Δεν είναι σαν το χθεσινό δεύτερο ημίχρονο που είχαμε φάσεις για ακόμα πιο πολλά γκολ. Θεωρώ ότι η ομάδα επειδή “

Για το αν ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι η ομάδα: “Δεν το πήραμε χαλαρά. Ο Εργοτέλης στις πρώτες τρεις φάσεις έκανε δύο γκολ. Είχαμε και εμείς κάποιες χαμένες ευκαιρίες. Δουλέψαμε πως να “σπάμε” το οφσάιντ γιατί ξέραμε ότι θα είναι ψηλά οι αντίπαλοι. Δεν μας βγήκαν και υπήρχε εκνευρισμός. Πήγαμε στα αποδυτήρια και εκεί ο κόουτς και ο Μυροφορίδης μας είπαν πως αυτό το παιχνίδι το γυρίζουν μόνο πρωταθλητές”.

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: “Έχουμε δουλέψει σε ένα πλάνο, με την μπάλα στα ποδια. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να κάνουμε περισσότερα τρεξίματα, να βγάλουμε επιθετικότητα στην άμυνα και να ανέβουμε ψηλά. Αυτό εμπεριέχει ρίσκο και εμείς τις περισσότερες φορές δεν το κάνουμε στους αγώνες. Χθες όμως έπρεπε”

Για τη φάση του πρώτου γκολ: “Στην αρχή δε το πίστευα. Πήγαινα για κόρνερ. Ούτε το παιδί το άλλο δε το κατάλαβε. Δεν μπορούσα να πω τίποτα γιατί μου είπε να μην μιλάω. Θα έχουμε αυτά λένε. Συνήθως από στημένες φάσεις γίνονται όλα.” 

Για την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας: “Θεωρώ ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Από την στιγμή που η ομάδα έχει το απόλυτο κάτι σημαίνει αυτό. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά απρόοπτα. Είμαστε άνθρωποι. Δεν μπήκαμε καθόλου καλά όλοι. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωθήκαμε όλοι. Μπήκε και ο Μάρκος Ντούνης ο οποίος άλλαξε την ροή του παιχνιδιού. Όπως είπα ήμασταν 19 παίκτες στη Κρήτη και συνολικά είμαστε 25. Το να είσαι στο ρόστερ του ΑΡΗ θεωρώ πως είναι κάτι μεγάλο. Το πρωτάθλημα έχει πολλούς αγώνες, τα παιδιά βοηθήσαν και ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σε όλους τους τομείς.”

Για την Παναχαϊκή: “Είναι ένα-βαθμολογικά-ντέρμπι κορυφής. Είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Εχουν έναν προπονητή από την Γ εθνική και έχουν δουλέψει μαζί αρκετά. Θα διεκδικήσουν ότι μπορούνε. Από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας, θα διαβάσουμε τον αντίπαλο και θα πιέσουμε. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε το ματς όπως πρέπει. Θα διαβάσουμε που πονάνε και θα κερδίσουμε. Είναι μια πάρα πολύ νεανική ομάδα όπως και ο Εργοτέλης. Ας αφήσουμε την Παναχαϊκή να ασχολείται μαζί μας καλύτερα.”

Για τον κόσμο: “Επειδή είμαι καινούριος, από την πρώτη μέρα όλοι μου έλεγαν να δώσω την ψυχή μου και ο κόσμος θα σε αγκαλιάσει. Εμείς σε κάθε παιχνίδι δίνουμε και την ψυχή μας. Η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει. Στον αγώνα με την Μπόκα, μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που είδα. Εμείς πρέπει να τελείωσουμε πρώτα με την Β’. Μακάρι να είναι διψήφιος ο αριθμός που θα έρθει.Από την στιγμή που δίνουμε και την ψυχή μας, κάτι θα πάρουμε μέχρι το 90′. Ο κόσμος μπορεί να έχει κουραστεί, αλλά πρέπει να τελειώσει η Β’. Το γεμάτο Βικελίδης είναι κάτι μαγικό.”

Για τους τραυματισμούς του: “Τελειώνει ματς και φιλάω εικόνες. Παίρνω τηλέφωνο στην οικογένεια μου και λέω ότι είμαι καλά. Δεν είχα ποτέ τραυματισμούς με αυτή τη συχνότητα. Όλα για καλό γίνονται.”

Προτεινόμενα Άρθρα