Πάτησε φρένο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν έδωσε πέναλτι ο Τάσης στο 56′, σε χέρι που έγινε στην περιοχή των Τρικάλων

Ολα τα δεδομένα έδειχναν ένα ευχάριστον απόγευμα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, Ολα πλην του τελικού αποτελέσματος, αφού ο ΑΡΗΣ… σκόνταψε και έμεινε στο 0-0 με τα Τρίκαλα.

Αν και ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι “κιτρινόμαυροι” “κόλλησαν” μετά από καιρό πάλι επιθετικά, απέναντι στα Τρίκαλα που διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη. 

Υπάρχει βέβαια και μία φάση που θα μπορούσε κάλλιστα να κρίνει το ματς. Συγκεκριμένα στο 56′ παίκτης των Τρικάλων έκανε πεντακάθαρο χέρι μέσα στην περιοχή σε προσπάθεια του Κάσσου, με τον Τάση λανθασμένα να μην δείχνει την άσπρη βούλα. 

Ετσι ξεκίνησε

Χωρίς εκπλήξεις και με νέο πρόσωπο τον Πασχάλη Κάσσο παρέταξε τον ΑΡΗ ο Δημήτρης Σπανός. Ο Δραμινός εξτρέμ ήταν αυτός που επιλέχθηκε για να καλύψει το κενό του τραυματία Πασά στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο δεξί ξεκίνησε ο Πλατέλλας, με τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή και τον Παυλίδη λίγο πιο πίσω σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Μουμίν με τον Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ. Τζανακάκης και Βαλεριάνος ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ, με τους Σόουζα-Δεληζήση στα στόπερ και τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος…

Με τη σέντρα του αγώνα το γήπεδο είχε πάνω από 12 χιλιάδες κόσμου, τον οποίο όμως ο ΑΡΗΣ δεν… φρόντισε να ικανοποιήσει με την εικόνα του στο πρώτο μέρος.

Χωρίς την κλασσική ευκαιρία αλλά και κάποιο σουτ προς την εστία του Αποστολίδη, οι γηπεδούχοι είχαν μία ανούσια κατοχή (70%-30%) και αρκετές στατικές φάσεις από τις οποίες δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Τα Τρίκαλα από την πλευρά τους περίμεναν τον ΑΡΗ στο μισό γήπεδο και κατά διαστήματα έπαιρναν μέτρα, καταγράφοντας δύο τελικές. Μία με το σουτ του Ζγκούρι στο 11′ -μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος- και την προσπάθεια του Πάνου έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Άρχισε να απειλεί

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή στιγμή του ΑΡΗ, στο 51ο λεπτό. Ο Παυλίδης γέμισε ωραία στην περιοχή για τον Κάσσο που πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αποστολίδη να απομακρύνει δύσκολα στην αριστερή του γωνία. Τα Τρίκαλα απάντησαν στο 63′ με τη μεγάλη ευκαιρία του Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος μόνος του μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ααναγνωστόπουλου. Λίγο αργότερα ο Παυλίδης με μακρινό σουτ δοκίμασε να απειλήσει και αυτός από την πλευρά του, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. 

“Φωνάζει” δίκαια για πέναλτι

Στο 56′ σημειώθηκε μία φάση που βάσει τελικού αποτελέσματος κάλλιστα κρίνει το ματς και έχει αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Τάση. Από τη σέντρα του Τζανακάκη και την προσπάθεια του Κάσσου, η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη των Τρικάλων αλλά ο Ηπειρώτης ρέφερι έκλεισε τα μάτια. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου), Αναστάσης Ζιγκερίδης (Κιλκίς)

4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Βαλεριάνος, 86′ Μουμίν, 94′ Σόουζα/54′ Βέρτζος, 61′ Γιαννιτσάνης, 62′ Πάνος, 85′ Τσιάρας, 88′ Ν’ Λουντούλου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης (63′ Ντούνης), Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν (87′ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Κάσσος, Παυλίδης (71′ Χαντί), Διαμαντόπουλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Πάνος, Βέρτζος, Πίντο, Κοτσώνης, Τσιάρας, Γροντής (83′ Ν’ Λουντούλου), Μάκος, Μιλοσάβλιεφ (60′ Τσίπρας), Ζγκούρι (89′ Γκόλιας), Γιανντσάνης

Προτεινόμενα Άρθρα