Νέο κάζο για Άρσεναλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Άρσεναλ ηττήθηκε για 10η φορά (!) στη φετινή Premier League,

Η εικόνα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ήταν ενδεικτική. Ακόμα και οι αναπληρωματικοί της Άρσεναλ είχαν κλειδαμπαρωθεί στα αποδυτήρια, αφού η εικόνα των Λονδρέζων ήταν τραγική.

Η Μπράιτον είχε κάνει 11 τελικές στο πρώτο μέρος, ο Πετρ Τσεχ είχε «πνίξει» δύο γκολ και ο Αρσέν Βενγκέρ έμοιαζε παραδομένος. Δεν είχε σηκωθεί ούτε μία φορά από τον πάγκο του, κοιτώντας αποσβολωμένος κάτι που έμοιαζε με ομάδα, αλλά δεν ήταν!

Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ντανκ είχε ανοίξει το σκορ μετά από τραγική έξοδο του Τσεχ σε κόρνερ και λίγο αργότερα, ο Τσέχος γκολκίπερ είχε αργή αντίδραση σε κεφαλιά του Μάρεϊ που πέρασε κάτω από την αγκαλιά του για το 2-0 (26’).

Η σανίδα σωτηρίας ήρθε στο τέλος ενός εφιαλτικού ημιχρόνου από τον Ομπαμεγιάνγκ σε μία φάση διαρκείας (45’, 2-1), όμως παρά το γκολ σε αυτό το κρίσιμο χρονικά σημείο, η Άρσεναλ δεν πήρε τίποτα περισσότερο από το ματς.

Είχε δοκάρι με τον Κοσιελνί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πίεσε αρκετά σε όλο το δεύτερο μέρος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με Οζίλ (58’), Ομπαμεγιάνγκ (63’), όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

Η Άρσεναλ ηττήθηκε για 10η φορά (!) στη φετινή Premier League, έχει δεχθεί 41 γκολ (δύο λιγότερο από την ουραγό Γουέστ Μπρομ) και η 6η θέση που βγάζει στο επόμενο Europa League είναι πια εν αμφιβόλω. Μήπως πια μιλάμε και επίσημα για τέλος της εποχής Αρσέν Βενγκέρ στους «κανονιέρηδες»;

Προτεινόμενα Άρθρα