Κόλλησαν στο μηδέν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στον πάγκο έμεινε ο Τάσος Δώνης, ενώ ο 22χρονος Τίμο Βέρνερ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής με 150 συμμετοχές στην Bundesliga

Μετά τη νίκη επί της Ζενίτ την Πέμπτη με 2-1 για τους «16» του Europa League η Λειψία ταξίδεψε στο «Mercedes Benz Arena», για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Στουτγκάρδη του Τάσου Δώνη.

 
Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος η γηπεδούχος Στουτγκάρδη είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, στο 9ο λεπτό με τον μέσο Έρικ Τόμι, να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Ούγγρο τερματοφύλακα, Πέτερ Γκουλάτσι να μπλοκάρει εύκολα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους, o 22χρονος Γερμανός επιθετικός της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ, – που με την σημερινή του συμμετοχή απέναντι στην παλιά του ομάδα έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής με 150 συμμετοχές στην Bundesliga – βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως, με ωραία επέμβαση ο Ρόμπερτ Ζίελερ κράτησε το «0» για την Στουτγκάρδη με το 0-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

 
Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο με ευκαιρία για την ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ, ο Ναμπί Κειτά ήταν αυτή την φορά αυτός που απείλησε την εστία της Στουτγκάρδης, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρόμπερτ Ζίελερ. Η Λειψία στο 59ο λεπτό είχε και άλλη καλή ευκαιρία με τον Γιουσούφ Πούλσεν, να βρίσκεται μέσα στην περιοχή να κάνει το σουτ αλλά το Γερμανό διεθνή τερματοφύλακα της Στουτγκάρδης να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 80′ η Στουτγκάρδη είχε την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι, o Εμιλιάνο Ινσούα (αδερφός του αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού), γύρισε την μπάλα στην περιοχή ο έμπειρος επιθετικός των γηπεδούχων Μάριο Γκόμεζ, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λειψίας. Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης η Στουτγκάρδη πήρε μέτρα στο γήπεδο και έκανε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.

Μετά από αυτή την ισοπαλία η γηπεδούχος, Στουτγκάρδη παρέμεινε στην 10η θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς ενώ, η Λειψία βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο -2 από την 4η Μπορούσια Ντόρτμουντ που αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Προτεινόμενα Άρθρα