Πιστοί στο πλάνο, επιτάχυναν στην επανάληψη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις νίκες κάνοντας ένα μυαλωμένο τακτικά παιχνίδι απέναντι σε μια απρόβλεπτη ομάδα. Κορυφαία η αμυντικη τετράδα και MVP o Πλατέλλας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στην μοναδική καλή στιγμή του Εργοτέλη στο ματς στο πρώτο ημίχρονο έκανε αυτό που έπρεπε στο σουτ του Μπουτσάκη. Καλός με τα πόδια και ψύχραιμος στις επιστροφές της μπάλας είναι τερματοφύλακας που… συμμετέχει στο build up των επιθέσεων.

ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ: Καλό ματς από τον πλάγιο μπακ του ΑΡΗ κυρίως αμυντικά αφού κατάφερε με την ταχύτητα και το καθαρό μυαλό του να περιορίσει τον ‘Εφορντ και όποιον άλλο βρέθηκε στην πλευρά του. Στο τέλος είχε ένα καλό σουτ στην εστία αν και θα μπορούσε να το σιγουρέψει σπάζοντας στην μπάλα στον Ντούνη δεξιά.

ΣΟΟΥΖΑ: Αν και έπαιζε τραυματίας έκανε σπουδαίο ματς και πάλι ο πορτογάλος. Εξαφάνισε τον “βαρύ” Κάιπερς χρησιμοποιώντας την ταχύτητά του και το… μυαλό του. Πολύτιμος στην ομάδα του, και άτυχος με το δοκάρι που είχε.

ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ: Πολύ καλό και μυαλωμένο παιχνίδι από τον αρχηγό του ΑΡΗ που είτε πάνω στον Κάιπερς είτε στον Έφορντ έκανε αυτό που έπρεπε κρατώντας το μηδέν. Παραλίγο να βάλει πάλι γκολ από στατική φάση.

ΚΑΝΑΚΟΥΔΗΣ:Του πήρε ένα ημίχρονο για να βρει ρυθμό και τα πατήματά του αφού είχε να αγωνιστεί καιρό. Στην επανάληψη όμως ήταν εξαιρετικός με σωστά ανεβάσματα και καλές επιλογές. Αυτός κάνει την κάθετη στον Κάσσο στη φάση του πέναλτι αλλά και 2-3 ακόμη ενέργειες που έκαναν χρήσιμη την παρουσία του.

ΝΙΚΙΤΣ: Είχε να παίξει κι αυτός πολύ καιρό από την αρχή και ανταποκρίθηκε. Περισσότερο στην επανάληψη βέβαια αλλά ήταν καλός ανασταλτικά και με σωστό μοίρασμα της μπάλας. Εξαιρετική η κεφαλιά πάσα του στο γκολ του Κάσσου. Έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει δίνοντας ανάσες σε Μουμίν και Ιντζόγλου. Σημαντικό για τον ίδιο να πάρει και ψυχολογία.

ΜΟΥΜΙΝ: Δεν έφτασε σε απόδοση προηγούμενα παιχνίδια, φάνηκε λίγο κουρασμένος και δεν συμμετείχε πολύ στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. “Χαζή” η κάρτα που παίρνει στο τέλος με την οποία συμπλήρωσε επτά.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Πολύ καλό ματς από τον MVP του σημερινού ΑΡΗ. Όχι μόνο για το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ αλλά την συνολική του παρουσία. Μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, πρόσφερε 2-3 πολύ ωραίες στιγμές και δικαιούταν ένα ακόμη γκολ.

ΚΑΣΣΟΣ: Ασταμάτητο τρέξιμο και πρέσινγκ από τον πιο αθλητικό παίκτη του αγώνα. Αυτή τη φορά συνδύασε την καλή του εικόνα και με γκολ αλλά και με το πέναλτι που κέρδισε ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Εργοτέλη.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Δεν του βγήκε το ματς και δεν βοήθησε στο μέτριο πρώτο ημίχρονο του ΑΡΗ. Δεν κατάφερε να παίξει κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη που έπαιζε ψηλά ενώ στις δυο φορές που βρέθηκε σε θέσεις βολής, τη μια το σουτ του δεν ήταν καλό και στο άλλο έπεσε για να εκμαιεύσει το πέναλτι. Τον αντικατέστησε ο Σπανός γρήγορα στην επανάληψη.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν μέσα στις φάσεις αλλά στις 2-3 φορές που βρέθηκε σε θέση βολής ήταν εκτεθειμένος. Ανέβηκε στην επανάληψη και συμμετείχε στην ανάκαμψη άσχετα αν δεν σκόραρε.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΝΤΟΥΝΗΣ: Χρήσιμος στο διάστημα που αγωνίστηκε, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του στο ανοικτό γήπεδο ενώ βοήθησε και ανασταλτικά.

ΜΙΛΟΥΝΟΒΙΤΣ: Κι αυτός έπαιξε λίγο αλλά κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήρθε το τρίτο γκολ.

ΧΑΝΤΙ: Αν και έπαιξε μόλις πέντε λεπτά, χρίστηκε σκόρερ με εκτέλεση φάουλ.

Προτεινόμενα Άρθρα