Η μέρα που τον νίκησε η κοκαΐνη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επιστροφή στην Αργεντινή το 1991, δεν ήταν το "καταφύγιο" για τις ασωτίες του, που αναζητούσε ο πιο λατρεμένος άνθρωπος στη χώρα…

Ίσως να μην το θυμάται ο περισσότερος κόσμος, αλλά ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ολοκλήρωσε ουσιαστικά την καριέρα του σε ηλικία 30 ετών. Διότι μπορεί τον Ντιέγκο Μαραντόνα να τον είδαμε και σε τέταρτο διαδοχικό Μουντιάλ, το 1994 -όπου σκόραρε αξέχαστα κόντρα στην Εθνική Ελλάδας- τα ποδοσφαιρικά εγκόσμια όμως τα είχε εγκαταλείψει προ πολλού, για χάρη μιας άλλης αγάπης. Μιας αγάπης, που εξελίχθηκε σε μανία και δυστυχώς του στέρησε άλλα τρία-τέσσερα χρόνια (μαγείας) στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ήταν η σεζόν 1990-91 όταν ο Ντιέγκο ξεκίνησε να σνομπάρει με διάρκεια το ποδόσφαιρο, εντείνοντας ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις του με την κοκαΐνη. To 1990 είχε οδηγήσει τη Νάπολι στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος, η πολυθρύλητη σχέση του με την Καμόρα όμως και τα αξημέρωτα πάρτι που διοργάνωνε εκείνη με guest star τον ίδιο, είχαν ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις του με τη διοίκηση.

Ήταν ακόμα ο θεός της πόλης, όπως είχε αποτυπωθεί εκκωφαντικά και στον ημιτελικό της Αργεντινής με την Ιταλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Από το φθινόπωρο του ’90 όμως ξεκίνησαν σωρηδόν τα προβλήματα.

Προτεινόμενα Άρθρα