Το μαρτύριο θα τελειώσει όταν γίνει ΑΡΗΣ

από Γιώργος Γκάτος

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λίγκ μπορεί να τελειώνει και τυπικά αύριο, όμως το μαρτύριο του ΑΡΗ θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα έως ότου γίνουν πράξη κάποια στοιχειώδη, αλλά και τόσο βασικά πράγματα που οφείλουν να διέπουν το χαρακτήρα μιας πραγματικά μεγάλης ομάδος.

Γράφει ο Δημήτρης Σαχινίδης

Ο Δημήτρης Σπανός μπορεί να μην συνεχίσει την καριέρα του στην αγαπημένη μας ομάδα, όμως τουλάχιστον στη δική μου μνήμη θα παραμείνει αξέχαστος για δύο πράγματα. Πρώτον διότι ήτανε μέλος της ομάδας σε μια χρονιά ΄όπου αυτό που μέχρι πέρσι θεωρούνταν στα λόγια αυτονόητο έγινε πράξη. Δεύτερον όμως και πολύ σημαντικότερο για τα πραγματικά πολύ σπουδαία λόγια που είπε για τον ΑΡΗ στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παρέθεσε μετά το παιχνίδι με τον Πανσεραϊκό, εκεί όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πώς μια ομάδα της εμβέλειας του ΑΡΗ για να αντιμετωπίζεται και ουσιαστικά ως μεγάλη θα πρέπει να μην ξανακάνει χρέη.

Με λίγα λόγια ο ΑΡΗΣ από αύριο καλείται να μπει σε έναν άλλο στίβο μάχης ο οποίος είναι εξίσου αν όχι σημαντικότερος από το αγωνιστικό σκέλος διότι μια ενδεχόμενη αποτυχία εντός των τεσσάρων γραμμών μπορεί να συγχωρεθεί. Ένα έγκλημα όμως αντίστοιχο με αυτά των προηγούμενων ετών που οδήγησε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο να περπατήσει στα χνάρια ενός πρωτοφανούς εξευτελισμού δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ξανά τόσο επιδερμικά.

Το μαρτύριο θα τελειώσει όταν η μεγαλύτερη ομάδα της Μακεδονίας προσδιορίσει τη θέση και το ρόλο της στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Μέχρι τότε οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις για όλους όσους εμπλέκονται κατά καιρούς με τα κοινά της ομάδος θα είναι πολλές και μεγάλες.

Προτεινόμενα Άρθρα