Ο,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα "μεγάλα" ονόματα, δεν "κουβαλούν" και εξασφαλισμένη επιτυχία

Ο Μεργκίμ Μάβραϊ ήταν το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό… μπαμ του ΑΡΗ την περασμένη μεταγραφική περίοδο, έπειτα από ένα μπαράζ κινήσεων

Στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη και μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα, ο ΑΡΗΣ αποφάφισε να κάνει την κίνηση από το πάνω ράφι για την ενίσχυση της άμυνάς του με τον Αλβανό στόπερ

Η ανάγκη άλλωστε για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ήταν δεδομένη. Και οι άνθρωποι της ομάδας προχώρησαν στην αγωνιστική -και όχι τόσο οικονομική- υπέρβαση, δίνοντας τα χέρια με τον μετέπειτα αρχηγό της Εθνικής Αλβανίας.

Ο ερχομός του, ανέβασε αυτόματα τον πήχη, δημιουργώντας παράλληλα πολλές απαιτήσεις από τον Μάβραϊ. Βάσει βιογραφικού άλλωστε, δεν πρόκειται για έναν τυχαίο ποδοσφαιριστή. Και αυτό δεν αναιρείται ούτε από την μέτρια έως κακή παρουσία του στην ομάδα. Αυτή δηλαδή που έφερε στην πόρτα της εξόδου. Για να θυμήσει στον ΑΡΗ ακόμη μία φορά, ότι τα “μεγάλα” ονόματα δεν “κουβαλούν” και εξασφαλισμένη επιτυχία. 

H αγωνιστική απραξία

Ο Μάβραϊ ήρθε στον ΑΡΗ με αποχή έξι μηνών από την αγωνιστική δράση. Το τελευταίο του ματς ήταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2018, αφού ακολούθησε μία ίωση και μία μακρά τιμωρία στις τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντενσλίγκα. Με αποτέλεσμα λοιπόν να χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα ώστε να βρει ξανά ρυθμό και να φτάσει στα επίπεδα που απαιτούνταν. 

Γρήγορα στα βαθιά

Μπορεί λοιπόν ο Αλβανός να ήθελε τον χρόνο του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Πάκο Ερέρα να τον ρίξει γρήγορα μέσα στο γήπεδο. Και μάλιστα μόλις δύο εβδομάδες αφού είχε ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Ο Ισπανός έδωσε φανέλα βασικού στον Μάβραϊ κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Η πρώτη και ίσως πιο σταθερή εμφάνιση του έμπειρου αμυντικού, σε σχέση με ό,τι ακολούθησε. 

Τα αποτυχημένα πειράματα

Ο Αλβανός κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, στη Νέα Σμύρνη. Εκεί όπου ο Ερέρα τον χρησιμοποίησε δίπλα στον Δεληζήση. Δύο αριστερά στόπερ που προφανώς και δεν θα… κούμπωναν όπως αποδείχθηκε. Ηταν ένα πείραμα που δεν βγήκε στον τότε προπονητή του ΑΡΗ αλλά και στον ίδιο τον Μάβραϊ. Οπως δεν του βγήκε και η χρησιμοποίησή του με τον Μπάσα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η Εθνική… 

Οι υποχρεώσεις του Μάβραϊ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, αποτέλεσμα τροχοπέδη στην προσπάθεια του να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον και στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Συνολικά απουσίασε περίπου τρεις εβδομάδες με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Και μάλιστα τη δεύτερη απουσίασε από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Η κακή συγκυρία… 

Για κακή του τύχη, ο Μάβραϊ είναι φέτος αρνητικός πρωταγωνιστής σε παιχνίδια που ο ΑΡΗΣ έχει υποστεί βαριές ήττες. Χωρίς βέβαια να μιλάμε μόνο για τύχη, αφού και η εμφανίσεις του ήταν μέτριες έως κακές. Σε παιχνίδια δηλαδή όπως με την ΑΕΚ (4-0), τον Ατρόμητο (4-2) και τον Εργοτέλη στο Κύπελλο (3-2).

Ναι μεν στις προπονήσεις, αλλά…

Σε αντίθεση με τα παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παρουσία του Μάβραϊ στις προπονήσεις. Επαγγελματίας και με πολύ καλή παρουσία. Αλλο όμως στο Ρύσιο που όσο να’ ναι οι ρυθμοί είναι κάπως πιο χαλαροί σε αντίθεση με τα ματς.

Δεν “έβγαλε” την προσωπικότητα του

Ο,τι και αν έγινε, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Μάβραϊ ή την προσωπικότητά του. Αυτή δηλαδή που δεν αξιοποίησε και δεν “εβγαλε” μέσα στο γήπεδο. Δεν έγινε ο ηγέτης που ήθελε ο ΑΡΗΣ την άμυνά του. Και δικαιώς λοιπόν είναι έτοιμος να περάσει την πόρτα της εξόδου. Δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι “κιτρινόμαυροι” αγωνιστικά και φάνηκε. Και όταν μιλάμε για έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου, θα υπάρχει και ανάλογη κριτική… 

Προτεινόμενα Άρθρα