Περίπατο στη Ζυρίχη η Νάπολι

από Γιώργος Γκάτος

Xωρίς ν’ αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και παίζοντας σοβαρά από την εκκίνηση του αγώνα, η Νάπολι με τους Ινσίνιε, Καγιεχόν και Ζιελίνσκι σάρωσε 3-1 μέσα στην Ελβετία την Ζυρίχη και ουσιαστικά πήρε από σήμερα την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League.

Ένα λάθος του πορτιέρε της Ζυρίχης Μπρέχερ, έδωσε την ευκαιρία στον Μίλικ να κλέψει την μπάλα και να δώσει άμεσα την ασίστ στον Ινσίνιε που μόλις στο 12ο λεπτό, δεν είχε πρόβλημα ν’ ανοίξει το σκορ για τους «παρτενοπέι». Ο Κολόλι στο 15’ είχε καλή στιγμή για την γηπεδούχο, ενώ στο 19’ ο Μπρέχερ σταμάτησε μακρινό σουτ του Ινσίνιε για το 0-2. Ωστόσο η ιταλική ομάδα δεν άργησε να βρει τον δρόμο και για το 2ο γκολ, όταν ο Μαλκουίτ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Καγιεχόν με δεξί πλασέ έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν και στο 30’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Βίντερ που έφυγε πάνω από την εστία. Στο 40’ ο Μπρέχερ σταμάτησε και πάλι τον Μίλικ, ενώ η Νάπολι έκλεισε το πρώτο μέρος με τον Κουλιμπαλί ν’ αστοχεί από κοντινή απόσταση με κεφαλιά, για να στείλει την μπάλα άουτ.

Ο Ζιελίνσκι και ο Καγιεχόν δοκίμασαν ξανά τα αντανακλαστικά του Μπρέχερ στο 47’ με τον πορτιέρε της Ζυρίχης να κρατάει σε εκείνο το σημείο τη διαφορά στα δύο τέρματα. Στο 55’ ο Μαρκεζάνο είχε μια καλή στιγμή για την Ζυρίχη, ενώ στο 70’ ο Μπρέχερ και πάλι δύο φορές μέσα στο ίδιο λεπτό σταμάτησε πρώτα τον Μίλικ στην κλειστή γωνία και μετά με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Κουλιμπαλί. Στο 77’ όμως ο Ζιελίνσκι με έξοχη προσπάθεια και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο με δεξί σουτ έκανε το 0-3. Στο 82’ ο Κολόλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 1-3.

O Κριεζίου είχε σουτ που βρήκε οριζόντιο και κάθετο δοκάρι στο 90+3′ ενώ στην επαναφορά ο Κολόλι, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μερέτ, ενώ ο Ουνάς έχασε την ευκαιρία για το τέταρτο γκολ με τον Μπρέχερ ν’ αποκρούει.

Προτεινόμενα Άρθρα