Γιάχιτς στο AllAboutARIS: "Παίζαμε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τις αθόρυβες αλλά αποτελεσματικές μεταγραφές…

Τον Γενάρη του του 2008, ο ΑΡΗΣ του Ντούσαν Μπάγεβιτς πραγματοποιούσε μία μεταγραφή… κάτω από το ραντάρ. Με τον άγνωστο -τότε- Σανέλ Γιάχιτς. 

Ο Βόσνιος χάφ άφησε τη Ζιελένιτσαρ για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του με τους “κιτρινόμαυρους”. Και το κατάφερε, κρίνοντας από την παρουσία του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τη μετέπειτα πορεία του. Ενας από τους πιο αξιόλογους χαφ που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας την τελευταία δεκαετία. 

Τέτοιες μέρες όπως αυτές που διανύουμε, ο Γιάχιτς είναι… επίκαιρος. Και ο λόγος είναι η επερχόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώην ομάδων του. Του ΑΡΗ και της ΑΕΚ. Εζησε έντονες στιγμές και με τις δύο. Και μέσα από το AllAboutARIS καταθέτει τη γνώμη του για το παιχνίδι του Σαββάτου, κάνοντας παράλληλα και ένα φλας μπακ στην περίοδο που αγωνιζόταν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.


-Εχει αρκετά χρόνια που έφυγες από την Ελλάδα. Παρακολουθείς ακόμα ελληνικό πρωτάθλημα; 

“Εννοείται. Δεν ξεχνάω την Ελλάδα. Μου αρέσει ως χώρα. Οι άνθρωποι… Πέρασα και τα 4,5 χρόνια εκεί, μην το ξεχνάμε”.

-Αρα να υποθέσω ότι έχεις εικόνα και για τη δύσκολη τετραετία του ΑΡΗ…

“Στεναχωρέθηκα πολύ. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν μία μεγάλη απώλεια για την 1η κατηγορία. Τώρα, χαίρομαι που τον βλέπω ξανά εκεί που του αξίζει να βρίσκεται”.

– Θα έχεις πολλές αναμνήσεις φαντάζομαι από τον 1,5 χρόνο που ήσουν στη Θεσσαλονίκη. 

“Τις καλύτερες. Υπήρχαν βέβαια και άσχημες στιγμές. Αλλά κρατάω τα ευχάριστα. Είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, με τον Μπάγεβιτς. Ειδικά την πρώτη χρονιά, ήμασταν εμείς και ο Ολυμπιακός που παίζαμε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Βγήκαμε στην Ευρώπη και φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Και φυσικά ο κόσμος. Φοβερός…”

-Εκείνος ο τελικός Κυπέλλου, φαντάζομαι συγκαταλέγεται στις άσχημες στιγμές. 

“Ηταν ένας μεγάλος στόχος. Δυστυχώς όμως χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Απογοητεύτηκα πολύ. Για τους συμπαίκτες μου, για τον κόσμο και το κλαμπ γενικά. Ηταν άδικο βάσει του ποδοσφαίρου που παίζαμε”.

-Aς πάμε και στο επερχόμενο ντέρμπι…

“Θα είναι ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι. Μιλάμε άλλωστε για ένα ντέρμπι. Ο ΑΡΗΣ προέρχεται από την ισοπαλία με τιον ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα, που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη (σ.σ. γέλια). Ισως ο ΑΡΗΣ να έχει προβάδισμα λόγω της έδρας και του κόσμου που διψά για τη νίκη. Μακάρι όσοι το δουν να το απολαύσουν. Είναι δύο ομάδες που παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο φέτος. Ο ΑΡΗΣ ειδικά, τις τελευταίες αγωνιστικές. “

Προτεινόμενα Άρθρα