Βελτιωμένος αλλά έπεσε σε ρέφερι… καρμανιόλα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αποχώρησε τραυματίας ο Λάρσον

Δεύτερο φιλικό και ισάριθμες ήττες για τον ΑΡΗ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, χάνοντας αυτή τη φορά από την Γκεντ με 3-0.

Τρεις μέρες μετά την Φορτούνα Σιτάρντ οι “κιτρινόμαυροι” εμφανίστηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι, με τα πόδια βέβαια να είναι πάλι βαριά και τον διαιτητή να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα στα δύο από τα τρία γκολ των Βέλγων.

Ο Ντιγκινί ήταν αυτός που ξεχώρισε για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος είδε τον Λάρσον να αποχωρεί τραυματίας στο 29ο λεπτό. 

Ο αγώνας

Ο Σάββας Παντελίδης άλλαξε αρκετά σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ, ξεκινώντας από την άμυνα. Ο Έμαν πήρε τη θέσ του απόντα Κουέστα. Κωνσταντινίδης και Κόρχουτ ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τους Βέλεθ-Σόουζα δίδυμο στα στόπερ. Ο Μπάσα είχε τον Μπακούτση αυτή τη φορά παρτενέρ στα χαφ, με τον Τόνσο λίγο πιο μπροστά. Λάρσο-Ντιγκινί ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης. 

Το πρώτο μισάωρο ανήκε στην Γκεντ η οποία στο 29′ πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μπερίτζε αφού ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να διώξει. Ενα γκολ βέβαια το οποίο ήρθε όσο ο ΑΡΗΣ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Λάρσον. 

Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να είναι πιο δραστήριοι επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μετά την πρώτη τους τελική στο 30′ από τα πόδια του Τόνσο, ήρθε στο 37′ το σουτ του Κωνσταντινίδη μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Ντιγκινί. Στο 45′ ο Γάλλος έχασε μέσα από την περιοχή τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Το δεύτερος μέρος είχε πρωταγωνιστή για τον ΑΡΗ και αυτός ήταν ο Φαμπιάν Εμάν. Στο 66′ ο Αυστριακός απέκρουσε το πέναλτι του Μπέζους και έξι λεπτά αργότερα έβγαλε με τα πόδια ένα τετ α τετ των Βέλγων. Ωτσόσο η ομάδα της Γάνδης βρέθηκε και δεύτερη φορά στην άσπρη βούλα.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στην επανάληψη, παρόλα αυτά έδβσε συνέχεια στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίαζε από το 30′ και μετά. Απέναντι σε μία Γάνδη που δεν απειλούσε ουσιαστικά αλλά είχε τη… βοήθεια του διαιτητή. 

Υπήρξε λάθος υπόδειξη και στα δύο πέναλτι των Βέλγων -ο Γιάρεμτσουκ σκόραρε στο δεύτερο για το 2-0 στο 80′- ενώ στο 3-0 στο 90′ ο Σιλά ήταν σε θέση οφσάιντ. 

ΓΚΕΝΤ (Γιες Θόρουπ): Καμίνσκι, Σμιθ, Ογουσού, Οτζίτζα, Μπέζους, Κιλιτάια, Μπεριτζέ, Ασαρέ, Λούστιγκ, Πλάστουν, Ντέρικ

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σουκέτ, Ρόστεντ, Γιάρεμτσουκ, Κάστρο, Σισέ, Ντεγιαγκέρ, Ντε Μπούσερ, Γεμ Σιλά, Βερστράτε, Αντριγιάσεβιτς

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Έμαν, Σόουζα, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον (29′ Μαρτίνες), Ιντέγε, Μπακούτσης, Τόνσο, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Κόρχουτ

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Δεληζήσης, Ντουάρτε, Ρόουζ, Μπακούτσης, Γιουνές, Τσαγκαλίδης, Φετφατζίδης, Μπακαλιάνης, Νιενγκό

Προτεινόμενα Άρθρα