Η σημασία του "μηδέν" στην άμυνα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένα σημαντικό στοιχείο για τον ΑΡΗ, πέρα από την πρόκριση καθαυτή, είναι ότι κράτησε το «μηδέν» στην άμυνά του.

Για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε ότι οι φιλικοί αγώνες χρησιμεύουν στο μοντάρισμα της ομάδας και ότι στην εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων. Στα τρία φιλικά που έδωσε πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του, ο ΑΡΗΣ δέχτηκε 11 γκολ και «στην ατμόσφαιρα» υπήρχε προβληματισμός. Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Πέρα από το ουσιαστικό του πράγματος, αφού σε διπλούς αγώνες το «μηδέν» πίσω είναι… η μισή (και βάλε) πρόκριση, ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι η άμυνα θα είναι ένα από τα όπλα του και φέτος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που αναμένεται να ενίσχυση στο συγκεκριμένο κομμάτι, με την απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Μίχαϊ Κόρχουτ.

Στόχος του ΑΡΗ είναι να συνεχίσει να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα, αποφεύγοντας φυσικά κάποια λάθη που χθες λίγο έλειψε να του στοιχίσουν. Αυτά όμως ήταν περισσότερο ατομικά λάθη, τα οποία όταν οι ποδοσφαιριστές μπουν σε κανονικό ρυθμό, δύσκολα θα επαναλάβουν. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα δείχνει “μηδέν” παθητικό σε δύο επίσημους αγώνες. 

Η άμυνα αποτελεί τη σταθερά μιας ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού ανέκαθεν το επιθετικό κομμάτι χρειάζεται περισσότερη δουλειά και συνοχή. Το «συν» του ΑΡΗ είναι ότι διατήρησε ανέπαφο τον «κορμό» του στα μετόπισθεν και τον ενίσχυσε με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος όταν προσαρμοστεί περισσότερο, θα είναι ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του Παντελίδη. Και έπεται συνέχεια…

Προτεινόμενα Άρθρα