Φοβερές καταγγελίες από Κούγια για ΕΠΟ!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Φοβερές καταγγελίες από τον γνωστό νομικό στον Libero 107.4!

Πράγματα και θαύματα αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, τον Βαγγέλη Γραμμένο, τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και πολλά άλλα.

Μεταξύ άλλων είπε στον Libero FM 107.4:

Για το θέμα του Όσκαρ Γκαρθία: “Είναι παραπληροφόρηση αυτό . Το συγκεκριμένο αδίκημα του φιλάθλου, που πήρε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και το έκλεψε και η ΑΕΛ με τον Κομίνη, ήταν αρχικά κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αυτό είναι σοβαρό πλημμέλημα. Είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη όταν το μέσο που την κάνεις ή το σημείο που χτυπάει το αντικείμενο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη.

Δηλαδή κίνδυνο για τη ζωή ή βαριά σωματική βλάβη. Το αδίκημα στο Εφετείο, με αυτό καταδικάστηκε με 12 μήνες φυλακή. Έκανε έφεση και το αδίκημα τροποποιήθηκε σε απλή σωματική βλάβη. Το αντικείμενο δεν μπορούσε να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη. Μετετράπη σε πταίσμα για αυτό και αθωώθηκε για αυτό το κομμάτι. Το πταίσμα δεν είναι έγκλημα πια. Επειδή έχω συνηθίσει να πληροφορώ σωστά, αυτό συνέβη στο δικαστήριο και μάλλον όσοι σημείωσαν ότι επήλθε δικαίωση για αυτό το κομμάτι σε σχέση με την τιμωρία στο αθλητικό δεν είχαν καλή ενημέρωση από τους νομικούς τους. Αν δεν είσαι νομικός και δεν ασχολείσαι με αυτό το αντικείμενο, πιθανώς να μην το καταλάβεις. O κανονισμός για το αθλητικό κομμάτι δεν διαχωρίζει τα χτυπήματα και για αυτό υπήρξε η τιμωρία”.

Για την αποζημίωση του Αγγελου Αναστασιάδη, την ΕΠΟ και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. “Αν δεν γνωρίσει κανείς τον Άγγελο Αναστασιάδη δεν μπορεί να έχει άποψη για εκείνον σε προσωπικό επίπεδο. Δεν κάνει τίποτε άλλο από το να είναι ο Ρανιέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρόνια τώρα. Ο ίδιος άνθρωπος που λεει συνέχεια πως δεν τον νοιάζει και ο λόγος του συμβόλαιο. Αυτός ο άνθρωπος παραιτείται, και το λέει στα κανάλια, και έχει τις πλάτες, κατά την προσωπική μου άποψη, του κυρίου Γραμμένου, όταν εργάστηκε για 2 μήνες και έπαιρνε 5.000 ευρώ τον μήνα, για 5 παιχνίδια, πήρε 90.000. Όταν ανέλαβε ο Γραμμένος έκανε προσφυγή σε εμας.

Σε πρώτο βαθμό έχασε, σε δευτερο βαθμό όμως, στο δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ, βγήκε μία αλλόκοτη απόφαση και δικαιώθηκε και εκτός από τα 30 χιλιάρικα που είχε πάρει, πήρε άλλα 8 χιλιάρικα. Και μάλιστα δεν μας έκανε και διακανονισμό. Ενώ είχε να λαμβάνει αυτά τα χρήματα, έβαλε έναν δικηγόρο, του οποίου το όνομα είναι και της μόδας μάλιστα τώρα, γιατί ξαφνικά ξύπνησαν στην ΕΠΟ τώρα και ασχολούνται με τα τροφεία, τα υποία είναι μία υπόθεση που μπορεί να φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στον ΠΣΑΠ έχουν πάει 2 φορές κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση, εκείνοι που λένε ότι νοιάζονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουν διαλυθεί ομάδες με τις αποφάσεις για τον ΠΣΑΠ. Ένας ποδοσφαιριστής υπέγραφε 5 χρόνια, δεν πληρωνόταν 2 μήνες, έφευγε μετά έψαχνε ποια ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα και έκανε το ίδιο. Ο ΠΣΑΠ για μένα είναι μια εισπρακτική εταιρία και τίποτε περισσότερο.

Υπάρχει πρακτικό στο ΔΣ της Superleague, όπου έχω καταγγείλει τον Αλέξη Δέδε, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον κύριο Γραμμένο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, ότι έχουν διαπράξει κακουργηματική απιστία και ότι πρέπει να παρέμβει αμέσως η δικαιοσύνη. Εχω μάθει ότι έχει παρέμβει η εισαγγελεία διαφθοράς και για την ιστορία του Αναστασιάδη, και για την ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και για την γενικότερη διαχείριση επί προεδρίας Γραμμένου. Φτάσαμε να έχουμε 110 υπαλλήλους στην ΕΠΟ, με δικαιολογία του κυρίου Δέδε ότι αυξήθηκε η δραστηριότητα της ΕΠΟ κατά 10%. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελεις στην ΕΠΟ όμως δεν ακούνε ποτέ. Εγώ όμως όταν λέω τέτοια πράγματα και κατηγορώ τα κακώς κείμενα είμαι ο άνθρωπος που θέλω το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει εξέλιξη στα οικονομικά της ΕΠΟ. Να το ξέρετε. Πολύ σοβαρή εξέλιξη.

Τον Παπαδόπουλο τον έδιωξαν το 2011 γιατί υπήρχαν πληροφορίες στο Κοριόπολις, και πολλές συνομιλίες ότι έστηναν αγώνες. Δεν αποζημιώθηκε όταν απολύθηκε. Αθωώθηκε όμως και η ΕΠΟ αποφάσισε, να του δώσει αποζημίωση 350.000 ευρώ, πριν καν γίνει το οποιοδήποτε δικαστήριο. Τα έχω καταγγείλει πολλές φορές! Όπως έχω καταγγείλει και όσα γίνονται με την εργολαβία που ξεκινάει πάλι με τα τροφεία και ένα συγκεκριμένο δικηγόρο. Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα με τον ΠΣΑΠ και το ΔΣ του που διώκεται για παλιές αμαρτίες. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν οδηγήσει πολλές ομάδες στην διάλυση. Υπάρχει παίκτης που πηγαινε σε ομάδες με οικονομικά προβλήματα, έμενε δύο μήνες, έκανε προσφυγή και του επιδικάζονταν λεφτά 5ετους συμβολαίου! Σε 8 ομάδες το έκανε αυτό!

Του έκαναν ένα συμβόλαιο 25.000 τον μήνα του Αγγέλου. Αυτή την πληροφορία έχω. Για αυτό ζητάει τόση αποζημίωση. Ο κύριος Γραμμένος επίσης, έχει αποφασίσει για τον εαυτό του να παίρνει και μισθό με την περίφημη απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας. Για να καταλάβετε πως λειτουργούν, υπάρχει ένας…Βακάλης αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ που πριν είχε δουλειά με χρώματα στην Σάμο. Ξέρετε πόσα σωματεία είχε εκεί για να τον ψηφίσουν; 12 και δεν ξέρω αν τον ψήφισαν και όλοι και τώρα μένει μόνιμα στην Αθήνα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΟ για να σταματήσουν όλα αυτά”.

Προτεινόμενα Άρθρα