Βρίσκουν και τα κάνουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μπρούνο Γκάμα ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους, όμως δεν ήταν αρκετό…

Απογοήτευση… Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει τόσο στην πενυματική κατάσταση ολόκληρου του ΑΡΗ όσο και στην εικόνα που παρουσίασε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ένα ημίχρονο αξιοπρεπούς -δεδομένων των συνθηκών- παρουσίας και ένα… κατάρρευσης παρουσίασε η ομάδα κόντρα στην Ένωση, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 1-4 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. 

Το γκολ του Γκάμα στο 29′ ισοφάρισε εκείνο του Ολιβέιρα (24′) και ο Κουέστα έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα μέσα στο ματς. Μέχρι που ήρθε στην επανάληψη μία άσχημη εικόνα, την οποία δείχνει πλέον το… κουτσουρεμένο σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ και ενώ απομένουν άλλα τέσσερα ματς για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Από τα ελάχιστα θετικά του ματς ήταν η απόδοση του Χουλιά Κουέστα αλλά και το θετικό πρόσημο του Μπαγκαλιάνη για ακόμη μία φορά. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με Διαμαντόπουλο και άλλα δύο νέα πρόσωπα (4-2-3-1)

Κατά τα 3/11 ήταν διαφοροποιημένη η ενδεκάδα του ΑΡΗ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Κουέστα αντικατέστησε τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, με τον Δεληζήση να επανέρχεται στα στόπερ έχοντας παρτενέρ τον Μπαγκαλιάνη. Ο Ρόουζ μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κόρχουτ να παραμένει στο αριστερό. 

Σάσα-Ματίγια ήταν για ακόμη μία φορά στα χαφ. 

ΑΕΚ: Δεν ρίσκαρε τελικά ο Καρέρα (4-3-3)

Ο Ιταλός με τις επιλογές του δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για… φρεσκάρισμα της ενδεκάδας κόντρα στον ΑΡΗ, αλλάζοντας μόνο τον Αλμπάνη με τον Βέρντε.

Ο Μπάρκας ήταν στο τέρμα, με τους Παουλίνιο-Λόπες στα άκρα της άμυνας και τομ Τσιγκρίνσκι με τον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Σιμόες, Κρίστιστις και Μάνταλος ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα, με τους Λιβάια και Βέρντε στα άκρα να τον πλαισιώνουν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε θέση άμυνας ο ΑΡΗΣ, χωρίς φάση η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά

Ο ΑΡΗΣ δεν ανοίχτηκε και προσπάθησε να μην δώσει χώρους στην Ένωση, με αποτέλεσμα αυτή να δυσκολεύεται στην τελική πάσα μέσα στην περιοχή. Για αυτό και οι δύο τελικές της μέχρι το 20′ ήταν έξω από την περιοχή. Ένα σουτ του Λιβάια στο 14′ και την προσπάθεια του Βέρντε στο 20′ την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα. 

Το… πορτογαλικό πεντάλεπτο

Από το 24′ μέχρι το 29′ διαμορφώθηκε το 1-1 του πρώτου μέρους, με δύο Πορτογάλους να είναι οι πρωταγωνιστές. Την αρχή έκανε ο Ολιβέιρα, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Μπαγκαλιάνη κράτησε την ισορροπία του και με αριστερό συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από έναν άλλο Πορτογάλο και συγκεκριμένα τον Μπρούνο Γκάμα. Ο ΑΡΗΣ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη και μοναδική τελική του προσπάθεια, με το μακρινό σουτ του 32χρονου άσσου να κοντράρει στον Τσιγκρίνσκι και να καταλήγει εν συνεχεία στην αριστερή γωνία του Μπάρκα. 

Τον κράτησε ο Κουέστα πριν πάει στα αποδυτήρια

Το γκολ του Γκάμα έδωσε στον ΑΡΗ ψυχολογία και… έριξε την ΑΕΚ, μέχρι να πιέσει ξανά στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Καρέρα απείλησε σε τρεις περιπτώσεις, σε όλες όμως την σταμάτησε ο Κουέστα. Πρώτα στο 43′ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάνταλου. Ακολούθησε η νέα επέμβαση σε κεφαλιά του Σβάρνα μετά από κόρνερ αμέσως μετά, ενώ στο 44′ σταμάτησε την κοντινή προσπάθεια του Κρίστισιτς. 

Ξεκίνημα με γκολ η ΑΕΚ στην επανάληψη

Ο Κουέστα μπορέι να σταμάτησε ακόμη μία καλή στιγμή της Ένωσης με τον Ολιβέιρα στο 49′, δεν ίσχυσε όμως το ίδιο και τρία λεπτά αργότερα. 

Η ΑΕΚ “χτύπησε” στο ανοικτό γήπεδο και ο Ολιβέιρα αξιοποίησε την κάθετη του Μάνταλου στην περιοχή, κάνοντας το 1-2 με αριστερό σουτ από πλάγια θέση.

Ξέμεινε από δυνάμεις ο ΑΡΗΣ, “φόρτσαρε” η ΑΕΚ

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Ένωση, αφού δεν σταμάτησε στο δεύτερο γκολ και συνέχισε για να πετύχει άλλα δύο. Στο 62′ ο Σιμόες σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στον Σάσα για να καταλήξει στην εστία του Κουέστα. 

Στο 84′ έγινε και το τελικό 1-4 από την κοντινή προβολή του Σιμάνσκι, με τον ΑΡΗ να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου στο δεύτερο μέρος. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξέι Κουμπάλκοφ
ΒΟΗΘΟΙ: Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλιάνκα
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Θανάσης Τζήλος
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55′ Ματίγια/7′ Παουλίνιο, 55′ Λόπες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 29′ Γκάμα/24′, 52′ Ολιβέιρα, 62′ Σιμόες, 84′ Σιμάνσκι

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (77′ Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστισιτς, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Σιμόες (81′ Σαμπανάζοβιτς), Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάια, Ολιβέιρα (73′ Αραούχο)

Προτεινόμενα Άρθρα