Ο άξονας και το… μοίρασμα των ρόλων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το φιλικό με τον Βόλο πλησιάζει και στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας… εντοπίζεται μία βασική διαφορά συγκριτικά με τα τρία προηγούμενα φιλικά.

Ο Χαβιέ Ματίγια είναι το νέο πρόσωπο για τον Μίχαελ Ένινγκ και υπολογίζεται για την πρόβα τζενεράλε της ομάδας πριν την πρώτη επίσημη σέντρα της σεζόν. 

Ο Ισπανός αγωνίστηκε μονάχα στο πρώτο τεστ της φετινής σεζόν, απουσιάζοντας λόγω τραυματισμού από τα επόμενα τρία στα οποία ο Τζέιμς Τζέγκο πήρε τον ρόλο του μονού χαφ. 

Κόντρα στην Αγία Μαρίνα ο Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Ιβηρα χαφ μπροστά από τα δύο στόπερ, τοποθετώντας τον Αυστραλό λίγο πιο μπροστά δίπλα στον Σάσα. 

Ο πρώην παίκτης της Αούστρια ανταποκρίθηκε αρκετά καλά ως “6άρι” ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια, όμως δεν αποκλείεται με την επιστροφή του Ματίγια να προωθηθεί ξανά σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Ένα σενάριο το οποίο υπάρχει ως σκέψη και έχει τις δικές του πιθανότητες. 

Ανάλογα λοιπόν με τον την τοποθέτηση των προσώπων στον άξονα κόντρα στον Βόλο, θα φανούν και οι σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το… μοίρασμα των ρόλων στον άξονα της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα