Οικονομάκης (νομικός Super League): "Τα χρέη δεν ακολουθούν τις νέες ΠΑΕ"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τις χθεσινές ειδήσεις, πέρασε στα… ψιλά η εκδίκαση της προσφυγής του Στάθη Ταυλαρίδη κατά του ΟΦΗ.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να… περνάει κάπως αδιάφορα. Πρόκειται όμως για ένα ζήτημα που αφορά τόσο τον ΑΡΗ όσο και ομάδες όπως η ΑΕΛ ή η ΑΕΚ, έχοντας σύνδεση και με την υπόθεση Κοντοβά. 

Στην ουσία ο Ταυλαρίδης ακολουθεί την ίδια ακριβώς διαδικασία με τους Κρητικούς, με την Super League να στέκεται σύμμαχος στο πλευρό των Κρητικών και κατ’ επέκταση στις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ανάμεσα σε αυτές και ο ΑΡΗΣ.

Χθες λοιπό ο νομικός της λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, έδωσε το “παρών” στην εκδίκαση της υπόθεσης και επεσήμανε το ξεκάθαρο. Δηλαδή ότι η παλιά εταιρία δεν έχει καμία σχέση με την νέα, τονίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναδεικνύοντας το λάθος που έγινε στην περίπτωση του Ταυλαρίδη αλλά ουσιαστικά και σε εκείνη του Κοντοβά για τον ΑΡΗ

“Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με τη νομική εκπροσώπηση της Σούπερ Λιγκ, είναι το πιο αβάσιμο αίτημα που μας έχει γίνει από οποιαδήποτε ΠΑΕ. Όταν ήρθε ο ΟΦΗ να ζητήσει την πρόσθετη παρέμβαση της Σούπερ Λιγκ είπα πως δεν υπάρχει λόγος γιατί είναι μια υπόθεση που δεν έχει τύχη από την στιγμή που έχει γίνει εκκαθάριση στην προηγούμενη ΠΑΕ και κατά συνέπεια τα χρέη δεν ακολουθούν τη νέα Ανώνυμη Εταιρεία.

Σε αντίστοιχη κατάσταση με την ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκονται οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΑΕΛ, ΑΕΚ”, ανέφερε και αντέκρουσε την άλλη πλευρά που υποσστήριζε ότι η λίγκα δεν έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση. “Οι συνέπειες αν η προσφυγή γίνει δεκτή θα είναι δυσβάσταχτες για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες, είτε θα πτωχεύσουν, είτε θα καταρρεύσουν οικονομικά, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ανάλογες υποθέσεις”, προσέθεσε ο κ. Οικονομάκης.

Τον Ταυλαρίδη εκπροσώπησε ο κ. Ατλαμάζογλου (γνωστός και για τις απόψεις του πάνω στα θέματα του ΑΡΗ), ο οποίος ωστόσο δεν επικαλέστηκε την υπόθεση Κοντοβά, όταν η κουβέντα πήγε στον ΑΡΗ, αλλά εκείνη του Σιστόν παρόλο που είναι διαφορετική αφού ο Βραζλιάνος προσέφυγε στην FIFA. 

Προτεινόμενα Άρθρα