"Έχουμε βάλεις τις βάσεις για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα πολλά νέα πρόσωπα στον φετινό ΑΡΗ δεν περιορίζονται μόνο στο ρόστερ αλλά… πιάνουν και ττο τεχνικό τιμ.

Με την αποχώρηση του Λάζαρου Βαρδάκη, την θέση του γυμναστή έχει αναλάβει από το καλοκαίρι ο Νίκος Αμανατίδης, έχοντας την ευθύνη για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο.

Ο έμπειρος γυμναστής είναι αυτός που φροντίζει ώστε να περιορίζονται οι πιθανότητες για την εμφάνιση μυικών τραυματισμών, έχοντας πετυχημένη συνεισφορά μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι. Μία ιδιαίτερη διαδικασία για την οποία μιλαέι στο AllAboutARIS και εξηγεί τον τρόπο εκτέλεσης.

-Ποιός ακριβώς είναι βασικός ο στόχος ενός γυμναστή σε μια ποδοσφαιρική ομάδα;

“Η φυσική κατάσταση και η πρόληψη τραυματισμών είναι σημαντικές και πολυπαραγοντικές μεταβλητές για την ποδοσφαιρική απόδοση. Στόχος μας είναι να δουλεύουμε για την ιδανική ποδοσφαιρική σωματική απόδοση και όχι τη μέγιστη”.

– Η φετινή σεζόν είναι ήδη αρκετά ιδιαίτερη πάντως. Και με πολύ δουλειά…

“Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή με περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας και με απαιτητικές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έγινε στην πορεία αλλαγή προπονητή και προσπαθούμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε με τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του νέου προπονητή ώστε, να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε το κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της πρόληψης τραυματισμών”.

-Πώς αποφεύγεται ένας μυικός τραυματισμός; 

“Στο κομμάτι της πρόληψης απαιτείται υπευθυνότητα και συλλογική δουλειά από όλους μας. Είναι αλυσίδα στην οποία εμπλέκονται οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, το ιατρικό και επιστημονικό τιμ της ομάδας και εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα τα γήπεδα που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη στιγμή και βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη των τραυματισμών και την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης”.

-Είναι όμως ένα αποτέλεσμα συνολικής συνεργασίας του τεχνικού τιμ…

“Η συνεργασία του προπονητικού τιμ με τον τομέα φυσικής κατάστασης της ομάδας, του ιατρικό τιμ και την εργοφυσιολογική υποστήριξη, βοηθά στον καταρτισμό προγραμμάτων άσκησης για πρόληψη και ενδυνάμωση τα οποία είναι επίσης σημαντικά.

Η συνεισφορά του διατροφολόγου και ο τρόπος ζωής των ποδοσφαιριστών επίσης είναι σημαντικά. Όπως επίσης, η ψυχολογία και το καλό κλίμα που υπάρχει από όλα τα παιδία που πλαισιώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σημαντικότερο όλων βέβαια στα δικά μου μάτια είναι ότι μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι θετικοί δέκτες σε ότι κάνουμε και ακολουθούν και εμπιστεύονται τις προπονητικές διαδικασίες με ακρίβεια”.

-Πρέπει να υπάρχει πάντως ικανοποίηση από πλευράς σας για την απουσία τραυματισμών, βοηθώντας έτσι και τον προπονητή στη δική του δουλειά.

“Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια αλυσίδα η οποία δείχνει να λειτουργεί σωστά ως αυτή τη στιγμή στο κομμάτι της πρόληψης των τραυματισμών.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας έχουμε βάλει τις βάσεις, βέβαια, το σημαντικό είναι η συνέχεια και η διάρκεια, στόχος μας είναι να έχουμε τις δυνατόν μικρότερες απώλειες στον τομέα αυτόν”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X