ΠΑΕ: "Πρόεδρε, καλό ταξίδι"

από AllAboutARIS

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποχαιρέτησε τον Μενέλαο Χατζηγεωργίου, γράφοντας για τη πορεία του εμβληματικού αθλητή και προέδρου του συλλόγου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

Η οικογένεια του ΑΡΗ θρηνεί. Ένα από τα πλέον εξέχοντα στελέχη του Συλλόγου μας δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ένας από τους πλέον εμβληματικούς προέδρους του ΑΡΗ, απεβίωσε σε ηλικία 95 χρόνων, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένειά μας.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας τη δεκαετία του ’70. Επί προεδρίας του ο ΑΡΗΣ τερμάτισε πρώτος την αγωνιστική περίοδο 1979-’80, αλλά εξαιτίας των… αιφνίδιων αλλαγών στους κανονισμούς του πρωταθλήματος μεσούσης της σεζόν, οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό στο Βόλο, όπου ηττήθηκε με 2-0.

Στα νιάτα του, ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής του ΑΡΗ στα τμήματα της κολύμβησης, του μπάσκετ και του στίβου.

Εντάχθηκε στην οικογένεια του ΑΡΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’30, κατά τα εφηβικά του χρόνια. Το 1940 συμμετείχε με την ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου ο ΑΡΗΣ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγωνιζόταν στο τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ανέλαβε έφορος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, ενώ από το 1990 ως το 1994 υπήρξε ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS ΣΤΟ YOUTUBE!

Χ
X