Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ

από Γιώργος Γκάτος

Ο Πινακάς πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του στην εξ αναβολής αναμέτρηση

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σκόραρε δις με το κεφάλι, η ΑΕΛ έφερε… τούμπα τον ΠΑΣ που είχε προηγηθεί με τον Λεό παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς!

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ είχε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση (11′), ωστόσο ο Παμλίδης μετά από γύρισμα τσίμησε την μπάλα που έφυγε άουτ. Στο 18ο λεπτό η ΑΕΛ είχε τρομερή διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τους Πλατέλα και Ηλιάδη, όμως οι Χουτεσιώτης και Σαλιάκας -πάνω στην γραμμή η απομάκρυνση του δεύτερου- κράτησαν το μηδέν στο πρώτο μέρος. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έμειναν νωρίς με 10 καθώς ο Λώλης είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μιλιοσάβλιεβιτς (55′), αλλά η ομάδα του Γιαννίκη άνοιξε το σκορ επτά λεπτά μετά.

Έπειτα από βολέ του Χουτεσιώτη ο Λεάο, εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ και νίκησε τον Ναγκί για το 1-0 του ΠΑΣ. Η ΑΕΛ αντέδρασε άμεσα με τον Πινακά να ισοφαρίζει στο 66ο λεπτό. Στη συνέχεια η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω που είχε και ξανά με τον Πινακά στο 85′, «κλείδωσε» το πρώτο τρίποντο της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας (86′ Μπρένερ), Ντομίνγκες (72′ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46′ Σιόντης), Λεό (72′ Κριζμάν), Παμλίδης (62′ Καρτάλης).
 
ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος, Μιχαήλ (63′ Ντουρμισάι), Σπαρβ (79′ Κωστή), Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (79′ Γιουνές), Ηλιάδης, Μούζεκ, Νικολιάς (68′ Τόρζε), Πινακάς. 

Προτεινόμενα Άρθρα