Βαθμολογία UEFA: Κατήφορος δίχως τέλος για την Ελλάδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καταστροφική ήταν και αυτή η εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μετά τις ήττες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η Ελλάδα παρέμεινε στους 25.000 και τη 17η θέση, ωστόσο κινδυνεύει να υποχωρήσει ακόμη και στην 20η!

Κι αυτό γιατί η 18η Τσεχία απέχει μια ισοπαλία από την Ελλάδα και έχει ήδη τη Σλάβια Πράγας στους “32” του Εuropa League, ενώ σε απόσταση αναπνοής είναι η Ελβετία (που έχει τη Γιουνγκ Μπόις κοντά στην πρόκριση) και η Κροατία (που έχει ήδη τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους “32”).

Υπενθυμίζεται πως η 14η θέση συνεπάγεται πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες και όχι πέντε.

Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα