"Θα ήταν πολύ ωραίο να κατακτήσω τίτλο με τον ΑΡΗ"!

από Αντώνης Γκάτζιος

Τους στόχους, τις σκέψεις και τα «θέλω" του με τον ΑΡΗ ανέλυσε ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο 32χρονος επιθετικός παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, στο κανάλι της ΠΑΕ στο Youtunbe και εξέφρασε τη θέλησή του για να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την ομάδα, ενώ θυμήθηκε και τη σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα του,

Ο Μήτρογλου είπε:

Για την έλευσή του στον ΑΡΗ:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγαν όλα καλά και υπέγραψα στον ΑΡΗ. Θα προσπαθήσω να μπω γρήγορα στο κλίμα, να βοηθήσω την ομάδα και όλα τα άλλα θα τα πούμε στο γήπεδο”.

Για την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία του:  

“Τα χρόνια που πέρασα μακριά από την Ελλάδα σίγουρα με έχουν αλλάξει και ποδοσφαιρικά και αναφορικά με τη σκέψη μου για το ποδόσφαιρο. Έχω μάθει πολλά πράγματα. Έπαιξα σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και είχα πολύ καλούς συμπαίκτες. Είμαι χαρούμενος που το έζησα αυτό και με πήγε πολύ μπροστά σε όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής”.

Για τις μεγάλες στιγμές του στην Ευρώπη:

“Και το Champions League και ο τελικός που πήγαμε με τη Μαρσέιγ στο Europa League ήταν πολύ σημαντικά. Όταν είσαι μικρός, για τέτοιες στιγμές ζεις. Δούλεψα γι’ αυτό, είχα τις ευκαιρίες να το κάνω αληθινό και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα έκανα ξανά τις ίδιες επιλογές”.

Για το τι του έμεινε από την πορεία του στην Ευρώπη:  

“Ήταν πολύ μεγάλο πράγμα για μένα η παρουσία με τη Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League. Επίσης το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τη Γαλατάσαραϊ. Και οι κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων με την Μπενφίκα ήταν τρομερές εμπειρίες. Πάντα ήμουν σε ομάδες που κατέκτησαν κάτι. Μόνο στη Φούλαμ τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ήταν όμως ωραία κι εκεί. Αυτό που μένει είναι οι τίτλοι που κατέκτησα με τις ομάδες μου”.

Για το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό:

“Στον Ολυμπιακό έκανα τα πρώτα βήματά μου σε υψηλό επίπεδο. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό, πέρασα τρομερά χρόνια εκεί. Τώρα ξεκινά ένα καινούργιο κεφάλαιο για μένα, είμαι στον ΑΡΗ και θα τα δώσω όλα γι’ αυτόν”.

Για τα 227 γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του:  

“Έχω βάλει πολλά γκολ αλλά δεν είχα… συνολικό αριθμό στο μυαλό μου! Αν με ρωτούσες δε θα σου έλεγα αυτό το νούμερο. Όλοι οι επιθετικοί ζουν για το γκολ. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα μου σκοράροντας”.

Για τα γκολ που ξεχωρίζει:  

“Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια γκολ, θα έλεγα αυτά της Εθνικής με τη Ρουμανία, εντός κι εκτός έδρας, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ήταν πολύ σημαντικά γκολ και ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Ήταν πολλά τα σημαντικά γκολ που πέτυχα, και στην Μπενφίκα και στον Ολυμπιακό και στη Μαρσέιγ, δεν τα ξεχωρίζω”.

Για το αγαπημένο του πρωτάθλημα, απ’ αυτά που συμμετείχε:  

“Μου άρεσε πολύ το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν και το κλίμα πολύ οικογενειακό. Μου άρεσε πολύ εκεί και τους ευχαριστώ, δε θα το ξεχάσω ποτέ. Έχω πολύ σεβασμό στο σύνολο των ομάδων που αγωνίστηκα. Σέβομαι τα κλαμπ που έπαιξα και χαίρομαι που ο κόσμος με εκτίμησε. Όμως η Μπενφίκα ήταν κάτι ξεχωριστό”.

Για το κεφάλαιο Εθνική:

“Όποτε με χρειαστεί η Εθνική θα είμαι έτοιμος. Εγώ ήμουν και είμαι πάντα εδώ για την πατρίδα μου, όποτε με χρειαστεί, αλλά δεν αποφασίζω εγώ”.

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ:

“Ο ΑΡΗΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, ιστορική ομάδα με δυνατούς φιλάθλους. Θυμάμαι τον τελικό Κυπέλλου στο Καυτανζόγλειο, είχα πάθει πλάκα με τον κόσμο του ΑΡΗ. Είχα έρθει από Γερμανία και δεν ήξερα πολλά και εκεί είδα για πρώτη φορά τον κόσμο του ΑΡΗ. Εγώ θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι με τη σειρά τους πιστεύω θα βοηθήσουν εμένα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για το τι θέλει ο ίδιος από τον ΑΡΗ:

“Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι από τον κόσμο, αφού θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Αυτό δε θα αλλάξει. Εγώ πρέπει να δώσω τα πάντα που έχω για να είναι όλοι ευχαριστημένοι”.

Για το κίνητρό του:

“Πάντα θα έχω ισχυρό κίνητρο. Θα ήταν πολύ ωραίο να κερδίσουμε ένα τρόπαιο με τον ΑΡΗ. Να βγούμε στην Ευρώπη. Αυτά είναι κίνητρα. Θέλω να μπω γρήγορα στο ρυθμό και να βοηθήσω την ομάδα”.

Για το πώς θα πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του:

“Δεν έχω σκεφτεί ακόμα πώς θα πανηγυρίσω το πρώτο μου γκολ με τον ΑΡΗ. Οι πανηγυρισμοί πάντα μου έβγαιναν αυθόρμητα, ό,τι μου αρέσει εκείνη τη στιγμή”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας:

“Θα τα δώσω όλα για τον ΑΡΗ. Θέλω να κάνω τον κόσμο της ομάδας χαρούμενο”.

Προτεινόμενα Άρθρα