Μιχαλήτσος στο AllAboutARIS TV: "Ο ΑΡΗΣ είναι με διαφορά η 2η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στην εκπομπή της Παρασκευής

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS TV και μίλησε για τον ΑΡΗ και την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

Για την επαφή του με το ποδόσφαιρο:

“Δεν σταμάτησα ποτέ να βλέπω ποδόσφαιρο. Είτε είμαι σε ομάδα, είτε όχι. Έχω “μούρλα” με την μπάλα.
Καλό είναι να θυμόμαστε στιγμές και την ιστορία της ομάδας, όμως πρέπει να βλέπουμε και τις εξελίξεις και τα «καινουρια» που προκύπτουν.”

Για τον ΑΡΗ του σήμερα:

“Ο ΑΡΗΣ κάθε χρόνο είναι και καλύτερος. Φέτος η ομάδα είναι πολύ πιο βελτιωμένη από πέρσι. Έχει χτιστεί μια μεγάλη ομάδα. Έχει διάρκεια, έχει κάνει πράγματα και θαύματα, όμως έχει αδικήσει και τον εαυτό της σε πολλά παιχνίδια. Έχει καλό υλικό, καλό προπονητή και πρόεδρο που τρέχει για την ομάδα, για να την κάνει καλύτερη. Θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς ο ΑΡΗΣ, είναι με διαφορά η 2η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Είναι μια ομάδα με απίστευτα χαφ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κάνει την άμυνα στα ¾ του γηπέδου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να μην δέχεται πίεση. “Στραγγαλίζει” το παιχνίδι του αντιπάλου. 
Αυτό που λείπει φέτος από την ομάδα είναι πως δεν έχει έναν φορ που θα κάνει 15-20 γκολ, όπως για παράδειγμα ο Ελ Αραμπί. Το εύκολο γκολ δεν το έχει, κακά τα ψέματα. Τα περισσότερα παιχνίδια του – τα καλύτερα παιχνίδια του τα έκανε χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας.Χτύπησε στις στιγμές που έπρεπε και εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις. Όπως έγινε κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκανε το «κλέφτικο» ποδόσφαιρο, όπως η Ατλέτικο. 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της φετινής πορείας είναι πως όταν ο ΑΡΗΣ προηγείται τα κερδίζει τα ματς. Στο 99% τουλάχιστον, όσο θυμάμαι, δεν έχασε το προβάδισμα του.

Θα πρέπει να βελτιωθεί η κατοχή του και ο τρόπος που παίζει με την μπάλα. Με την ποιότητα που έχει να γίνει καλύτερος στο σετ παιχνίδι, με τις κλειστές άμυνες.

Οι ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας δεν μπορούν να κερδίσουν. Έτσι είναι στην Ελλάδα. Είναι δύσκολη συνθήκη.

Οι χειρότερες γκέλες του ΑΡΗ φέτος είναι στο Χαριλάου. Για τον ΑΡΗ τα «εκτός» είναι πιο εύκολα. Οι αντίπαλοι ανοίγονται και ο ΑΡΗΣ χτυπέι στην κόντρα. Είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι.”

Για τον Μήτρογλου:

“Στο στυλ που παίζει ο ΑΡΗΣ δεν ξέρω κατα πόσο ταιριάζει απόλυτα ο Μήτρογλου. Είναι παίκτης που αν βρεις ένα εύκολο γκολ θα σε βοηθήσει να βάλεις περισσότερα. Στην Μπενφίκα ταίριαξε πολύ γιατί η δαφορά της από τις άλλες ομαδες ήταν τεράστια, και γέμιζαν την περιοχή. Όταν γεμίζεις την περιοχή είναι πιο επικίνδυνος αυτός ο παίκτης.”

Ποιους παίκτες ξεχωρίζει:

“Οι καλυτεροι παίκτες της φετινής ομάδας είναι οι μεσοεπιθετικοί. Έχει πολλές λύσεις εκεί. Δυστυχως ο Ματέο δεν τράβηξε όπως θα περιμέναμε από την αρχή της σεζόν. Αποκαλύψη είναι ο Μπερτόγλιο, που προσφέρει πολλά.
Είναι εξαιρετικός και ο Γκάμα σε αυτά ου προσφέρει, σε ολες τις γραμμές. 

 
Ο Σάσα είναι πληθωρικός, παίζει πολλους ρόλους, πατάει περιοχή και μπορεί και να σκοράρει.

Ο Τζεγκο πιο αμυντικογενής, πολλές δουλειές στο χορτάρι, θα έπρεπε να υπήρχε και ενας Ματίγια σε πιο νεαρή ηλικία,που θα κρατάει μπαλα και δεν θα μπορείς να του την πάρεις. Ένας τέτοιος παίκτης θα ήταν χρήσιμος στην Τούμπα για παράδειγμα. Ασχέτως αν αδικήθηκε καταφορα ο ΑΡΗΣ εκει΄.

 Οι αμυντικοί έχουν τρομερή βοήθεια από τους Χαφ. Είναι πολύ καλοι και οι ίδιοι. Πρέπε και οι αμυντικοί να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας από τους χαφ. Να δίνουν πάσες που δεν θα διεκδικούνται και να δίνουν χώρο στο κέντρο για την δημιουργία. 

Επειδή πολλοί μπερδεύονται, ο ΑΡΗΣ δεν παίζει αμυντικό ποδόσοφαιρο. Παίζει έξυπνα και με ταχύτητα και πίεση. Δεν επιτρέπει φάσεις στο δικό του μισό,  γιατί δεν πατάνε πολύ οι αντίπαλοι στην περιοχή του. Όμως δεν του ταιριάζει ακόμη και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Αν ο Μάντζιος είχε λύσεις στο σκοράρισμα από έναν σέντερ φορ θα τα πήγαινε καλύτερα. Λείπει ένας τέτοιος παίκτης. Το φορ είναι και περίπτωση λαχείο βέβαια. Όπως η ερίπτωση Κάμπορα, που ήταν πολύ αποδοτικός, καλός χαρακτήρας και χρήσιμος.
Ανάλογη περίπτωση ήταν και ο Μπομπαντίγια, που ήταν ΤΑΝΚ.”

Για το θέμα της κούρασης:

“Όταν παίζεις στα κόκκινα και τα παιχνίδια σου τα κερδίζεις ματώνοντας και δεν κερδίζεις χαλαρα, είσαι στην «τσίτα»,  Δενείναι εύκολο όλο αυτό. Είδικά στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο ΑΡΗΣ τα έδωσε όλα. Έκανε το τέλιο παιχνίδι. μου θύμισε την Ατλέτικο. Εκεινο το ματς έπρεπε να λήξει 0-4. Έπαιξε όμως από το 1ο μέχρι το 90 λεπτό στα «κοκκινα». Αυτό παίζει ρόλο στην χρονιά και στις δυνάμεις.

Ο Γκάμα είναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά. Βοηθάει στο σκοράρισμα, κάνει άμυνα και είναι σχεδόν παντού. Τα χιλιόμετρα που κάνει όμως είναι εξοντωτικά. Είναι τρομερή απώλεια για το παιχνίδι της Κυριακή.

 

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

“Ο ΑΡΗΣ θα κάνει αυτό που κάνει σε όλα τα ματς. Ο ΠΑΟ θα πάρει ρίσκα, γιατί καίγεται για το ματς. Υπάρχουν θέματα στους γηπεδούχους σε πολλές θέσεις. Ο ΑΡΗΣ εχει περισσότρες πιθανότητες και πρέπει να κερδίσει για να καθαρίσει την 2η θέση.”

Για τον Ερέρα:

“Ο Ερέρα αδικήθηκε φεύγοντας από τον ΑΡΗ. Είχε φέρει παίκτες που παίζουν ακόμη. Είχε κανει καλή δουλειά στην ομάδα που χτίστηκε, στην πρώτη χρονιά της ομάδας μετά την επιστροφή της στην Superleaue. 

Έφυγε βέβαια για άλλους λόγους, δεν κρίνουμε αυτό. δεν έχει σημασία στην κουβέντα μας. “
 

Προτεινόμενα Άρθρα