Χείμαρρος Ηλιάδης και… έπεται συνέχεια!

από AllAboutARIS

Αποκαλύψεις και αλήθειες από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Πραγματικός χείμαρρος ήταν ο Δημήτρης Ηλιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης (17/09), στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε για όλους και για όλα, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί, πως θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα, κυρίως όσον αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Μεταξύ αυτών που ανέφερε, ξέχωρισε ο επενδυτής με τον οποίο συζητάει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον ΑΡΗ, ο πόλεμος που δέχεται η διοίκηση του από πρώην παράγοντες, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στην ομάδα, το θέμα προπονητή, αλλά μερικές από τις απαντήσεις, που έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Δείτε παρακάτω το live της συνέντευξης Τύπου, όπως την κατέγραψε το AllAboutARIS

16:04 Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου, με τον Δημήτρη Ηλιάδη να παίρνει το λόγο: «Η Συνέντευξη Τύπου δεν έχει τον χαρακτήρα του απολογισμού, αλλά ενημερωτικό. Η ομάδα βρίσκεται στη διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, άρα πρέπει να πείσουμε το δικαστήριο. Σύμφωνα με τη στρατηγική που ακολουθούμε, πρέπει να κρατάμε κλειστά τα χαρτιά μας, για να πετύχουμε το στόχο μας.

Όταν αναλάβαμε, ο ΑΡΗΣ είχε τη στάμπα του αναξιόπιστου. Συρθήκαμε σε όλες τις διαπραγματεύσεις, βρισκόμενοι σε θέση άμυνας. Υπήρχε η απειλή αφαίρεσης βαθμών, με την έναρξη του πρωταθλημάτων. Πετύχαμε ψαλίδισμα περίπου 60% και κάναμε διακανονισμούς με αποπληρωμή σε βάθος χρόνου.

Για πρώτη φορά, το Δημόσιο έκανε θετική εισήγηση για εξυγίανση μιας ΠΑΕ. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Χρειάστηκε πολιτική παρέμβαση, που εκφράστηκε από τους Μαυραγάνη και Θεοχάρη. Μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99, τα χρέη της ΠΑΕ θα υποχωρήσουν 15 εκατ. ευρώ

Πετύχαμε κούρεμα στο χρέος της Sportvision κατά 90% και αποπληρωμή του 10% σε πέντε χρόνια. Είχαμε 612.000 ευρώ προς την ΕΠΟ και κάναμε συμβιβασμό, όπως και 98.000 ευρώ στη Superleague. Υποχρεώσεις που έγιναν αντιληπτές, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τα χρέη είναι απύθμενα και δεν τα δημιούργησε η σημερινή διοίκηση. Υπάρχει ακόμη ένα ποσό στη Φίφα, στην οποία προσέφυγαν παίκτες, και αποτελεί μεγάλο αγκάθι στο σώμα του ΑΡΗ.

Μια περίπτωση που προκαλεί ερωτηματικά, είναΙ αυτή που αφορά μια λύση συμβολαίου κοινή συναινέσει στις 10 Αυγούστου του 2009 χωρίς καμία απαίτηση από την πλευρά του παίκτη. Τη λύση υπέγραψε ο κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο υπογραφής του ποδοσφαιριστή.

Την ίδια υπεύθυνη δήλωση βρήκαμε με συμπληρωμένο ποσό 12.000 ευρώ. Υπάρχει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή την ίδια ημερομηνία και λίγο πριν υπογράφτηκε η λύση κοινή συναινέσει. Το συμφωνητικό αναφέρει ότι αποζημιώνεται με 220.000 ευρώ και με αυτό πήγε στη FIFA. Δεν υπαινίσομαι τίποτα, αλλά υπάρχει μια ανακολουθία. Όλες αυτές οι συμβάσεις ελέγχονται μία  μία.

Καταγγέλω άνθρωπο του ΑΡΗ, ότι ενώ διαπραγματευόμουν με τον κ. Ζελελίδη, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην υπογράψει συμφωνία γιατί έρχεται επενδυτής.

Ζήσαμε και κωμικές καταστάσεις. Ο κ. Κώνστας μας καλούσε να παραιτηθούμε με αστεία επιχειρηματολογία.

Ακριβή ποσά θα ανακοινώσουμε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, γιατί δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε την κρίση του. Πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει.

Εξαιρετικής σημασίας είναι το υψηλό ποσό συναινούντων παικτών. Σχεδόν όσοι προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, δέχτηκαν να συμμετέχουν στο 99.

Με την ΕΠΟ υπάρχει συνεργασία και κατανόηση. Τα 99 χρόνια του ΑΡΗ μας βρήκαν στο άρθρο 99. Τα 100 μας βρίσκουν στην ανατολή μιας νέας εποχής. Χαράζουμε πορεία για έναν ΑΡΗ βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Βρήκαμε και ένα ορφανό δάνειο 400.000 ευρώ. Δεν ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά. Την ΠΑΕ την ενημέρωσε ο δανειστής. Πάρθηκε την άνοιξη του 2012 επί διοίκησης Αθανασιάδη, και λίγο πριν την αποχώρηση της.

Αυτή την ΠΑΕ αναλάβαμε και δυστυχώς υπάρχουν καταστροφείς της ομάδας μας, που παρουσιάζονται ως σωτήρες.

Ανακοίνωσα χορηγίες ύωους 1,4 εκατ. ευρώ. Είναι πραγματικότητα και επιβεβαιώθηκε από τους συνομιλητές μου. Η δέσμευση μου παραμένει.

Τα δεδομένα για τις χορηγίες που παραλάβαμε ήταν τα εξής. Πλήρη έλλειψη δομών, ανυπαρξία τμήματος μάρκετινγκ, καταγγελμένες συμβάσεις, βίαιη απομάκρυνση μεγάλων χορηγών και επιχειρηματικών συνεργατών που στήριζαν στην ομάδα. Αρνητικό κλίμα και κακό όνομα στην αγορά.

Υπάρχει μια υποχρέωση προς εταιρεία τηλεοράσεων για διαφήμιση στο πίσω μέρος της φανέλας. Παρακαλώ αν υπάρχει αντίγραφο να μας το φέρει ο κ. Ζαμπέτας ή κάποιος άλλος. Μας υποχρέωνε να επιστρέψουμε 42.000 ευρώ και να διαφημίσουμε και το 2013 και το 2014. Δεν ξέρουμε τι προέβλεπε η συμφωνία, δεν την έχουμε βρει! Το αντίτιμο είναι εξεφτελιστικό.

Υπάρχει και μια εκκρεμότητα με τον Κόκε. Όχι μόνο για το ότι η ΠΑΕ έχει ανείσπρακτες επιταγές 650.000 ευρώ, αλλά και οφειλή στον παίκτη, ύψους 40.000 ευρώ.

Αντί να πάρει η ομάδα 610.000, αφήνει ανοικτή την οφειλή και αναλαμβάνει να πληρώσει ένα χρέος που προέκυψε από τη Γαλλία, εις βάρος του Κόκε. Οι δύο πρώτες επιταγές σφραγίστηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η ττελευταία έληξε τον Ιανουάριο του 2012. Η διοίκηση μας έχει δώσει εντολή σε δικηγορικό γραφείο της Ισπανίας, για να εισπράξει η ΠΑΕ τα χρήματα που δικαιούται.

Έχει δοθεί εντολή σε ανεξάρτητο φορέα μόλις τελειώσει τον έλεγχο η ΝΕΞΙΑ, να προχωρήσει σε ουσιαστικό έλεγχο των τελευταίων δέκα χρόνων, για να διαπιστώθει αν υπήρχαν παρανομίες. Ό,τι προκύψει, τα σταλεί στη δικαιοσύνη.

Το ότι βάλαμε σε προτεραιότητα το 99, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες αστοχίες στο αγωνιστικό, χωρίς όμως καταστροφικές συνέπειες. Σχεδιάσαμε κάποια πράγματα που δεν βγήκαν. Επιλέξαμε τον Χατζηνικολάου, γιατί μας έπεισε ότι μπορούσε να δώσει στην ομάδα αυτά που έπρεπε. Εξακολουθώ να τον εκτιμώ, αλλά δεν του βγήκαν τα αποτέλεσματα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Και γιατί τόσος θόρυβος για τον Χατζηνικολάου; Για κανέναν άλλο δεν έγινε τόσος ντόρος.

Η πρόσληψη του πάντως δεν έχει σχέση με τον τόπο καταγωγής του. Αυτό ήταν το περιτύλιγμα που έβαλαν κάποιοι. Ο κ. Μούτας δεν κατάφερε να πετύχει. Του εμπιστευτήκαμε τον σχεδιασμό της ομάδας. Κάποιοι παίκτες ήταν ανέτοιμοι. Η αλήθεια πάντως είναι πως ισχυρός ΑΡΗ με δεσμεύσεις στις μεταγραφές, δεν γίνεται. Για αυτό ζητήσαμε από τη λίγκα να αποκτήσουμε δύο παίκτες κάτω των 24, αλλά άλλες ομάδς αντέδρασαν.

Μόλις μπούμε στο 99, θα παλέψουμε ώστε να κάνουμε άρση στην απαγόρευση των μεταγραφών.

Στον αντικαταστάτη του Χατζηνικολάου, αντιδράσαμε άμεσα και ανάλογα με το τι ήθελε ο ΑΡΗΣ. Ο κ.Κούπερ που έφυγε πικραμένος από τον ΑΡΗ και πραγματικά τον θέμαλε, είχε πολύ μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις και δεν μπορούσαμε να υπερβούμε το μπάτζετ.

Ο κ. Άντιτς που έριξε τις οικονομικές του απαιτήσεις, ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο του. Ο κ. Γιάκομπς προτίμησε να ξεκουραστεί για φέτος. Τελικώς συμφωνήσαμε με τον κ. Μιλίνκοβιτς, που είναι εξαιρετικός προπονητής και το επιβεβαιώνει κάθε μέρα στην προπόνηση. Εκτιμώ ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Μπορεί να αλλάξει την ομάδα. Η παρουσία του Λόντσαρ αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τον προπονητή και θα πετύχει στα καθήκοντα που έχει αναλάβει.

Το μπάτζετ ήταν ενταγμένο στις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας. Η προετοιμασία πραγματοποιήθηκε σε ένα καλό περιβάλλον, με το 30% των ποσών, των προηγούμενων χρόνων.

Τα ποσά των Παπαστεριανού και Παπαζαρία ήταν υπερβολικά. Τους προτάθηκε ένα ποσό που ήταν περίπου στις 570.000, να το αποπληρώσει ο ΑΡΗΣ σε πέντε χρόνια. Συγχρόνως τους έγινε πρόταση να ανανεώσουν για δύο χρόνια, με 100 και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική. Η νέα πρόταση τους ήταν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα τους και να υπογράψουν νέο τριέτες συμβόλαιο, ύψους 3000.000 ευρώ ο καθένας. Την πρώτη χρονιά θα έπαιρναν 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα, τα άλλα δύο χρόνια. Ακόμα και αν συμφωνούσαμε, η απάντηση από λίγκα και ΕΠΟ θα ήταν ανρητική, καθώς μετά τις 31 Ιουνίου, δεν μπορούσαμε να κάνουμε ανανεώσεις.

Ο ΑΡΗΣ για να γίνει δυνατός, πρέπει να βρει το σημείο μηδέν των χρεών.

Οι κινδυνολόγοι έχουν στόχο να δημιουργήσουν εξελίξεις στην ομάδα, γιατί εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο ΑΡΗΣ που πληρώνει τις αμαρτίες των προηγούμενων χρόνων, όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει, αλλά θα έχει και μια αξιοπρεπή πορεία.

Με την ΚΜΑ έχουμε θετική συνεργασία όπου χρειάζεται. Αλλά για να γίνει δυνατός ο ΑΡΗΣ, χρειάζεται ισχυρό επενδυτή και όχι επιχειρηματικό λαμόγιο. Σας αποκαλύπτω ότι ένα πανίσχυρο επιχειρηματία από το εξωτερικό, τον έχει πείσει να επενδύσει στον ΑΡΗ, αλλά μου είπε πως μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα κάνει καμία κίνηση. Θα συναντηθώ ξανά μαζί του στος Λος Άντζελες. Δεν θα υπάρξει όμως καμία εξέλιξη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όταν και θα υπάρχει απόφαση για το άρθρο 99. Ακόμα και αν ναυαγήσουν οι συζυτήσεις, θα δώσω τις λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Μαζί με την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, πρέπει να υπάρξει και δυνατός επενδυτής, για να δούμε την ομάδα στην κορυφή., Διαφορά η πορεία είναι συγκεκριμένη. Στόχος μου είναι η εξυγίανση και η δημιουργία μας ανταγωνιστικής ομάδας, με την προσέλευση και ενός επενδυτή.

Αυτή η προσπάθεια βρήκε απέναντι της σταγονίδια του παρελθόντος. Εκείνους που είχαν κάνει επάγγελμα τον ΑΡΗ. Μαζί τους πρόθυμες μαριονέτες κινούνται γύρω και εκτελούν τις εντολές τους. Έστησαν από την πρώτη μέρα μηχανισμούς λάσπης, αλητείας και ψευτιάς. Ανεχόμενοι ότι στη βρωμιά δεν κόβεται τιμολόγιο, συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Έστησαν πόλεμο φθοράς μου με τους πλακαδόρους. Προσπαθούν απαξιώνοντας τα πάντα, να δημιουργήσουν τεχνική κρίση. Αυτοί που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, κράτησαν τα κλειδιά της ΠΑΕ για πολλά χρόνια”.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο κ. Ηλιάδης, και πλέον περνάμε στη διαδικασία των ερωτήσεων

Για τον επενδυτή που ανέφερε: “Ονόματα και διευθύνσεις δίνονται όταν υλοποιούνται οι συμφωνίες. Οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγάλες, αρκεί να μπούμε σοτ 99 Πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά”.

Για τα τροφεία των Γιαννιώτα, Κατίδη και Μπουγαίδη: “Για τους τελευταίους δύο το χειρίζονται οι νομικοί μας. Περιμένουμε τη γνωμοδότηση, για να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Για τον Γιαννιώτα, πήραμε τα χρήματα τον Ιούλιο. Όλα εξελίχθηκαν καλά. Το λογιστήριο είναι ανοικτό”.

Για το αν μιλάει απευθείας με τον επιχειρηματία που ανέφερε και αν είναι διατεθημένος να μπει στην ΑΜΚ: “Μιλάω απευθείας και είμαι διατεθειμένος να μπω στην ΑΜΚ, και οι δικές μου δυνατότητες όμως είναι περιορισμένες”.

Για το τηλεφώνημα στον κ. Ζελελίδη από πρώην παράγοντα: “Οι περισσότεροι από εσάς τον γνωρίζουν. Την πληροφόρηση την έχω από τον κ. Ζελελίδη”.

Για τος χορηγίες που έχει προαναγγείλει: “Από την ημέρα που αναλάβαμε, για τρεις μήνες ασχοληθήκαμε με το άρθρο 99. Τρεις μήνες φάγαμε με το κλείσιμο της διαδικασίας. Δύο εβδομάδες με το αγωνιστικό. Άρα λοιπόν ήρθε ο χρόνος να φέρουμε έσοδα, χορηγίες και να ασχοληθούμε πειρσσότερο με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Δόθηκαν και προκαταβολές, και η ΠΑΕ λειτουργεί άψογα, όσον αφορά την οικονομική της ροή. Τώρα ήρθε η ώρα των ανακοινώσεων. Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε εξελίξεις”.

Αν τα έσοδα των χορηγιών έχουν συμπεριληθεί στον προϋπολογισμό: “Προσπαθούμε να δούμε πως τα προσελκύσουμε έσοδα, για να δούμε πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Όλα χρειάζονται χορηγικά έσοδα, αλλά ανθρώπων που ασχολούνται και βοηθούν τον ΑΡΗ. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη από όλους τους Αρειανούς”.

Για τους λασπολόγους και αυτούς ήθελαν τον υποβιβασμό του ΑΡΗ: “Τους ανθρώπους που χαίρονται με το κακό του ΑΡΗ, τους ξέρετε. Δεν γίνεται να υπάρχει καταστροφολογία από την 1η αγωνιστική. Ο κόσμος δείχνει υπομονή και στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε”.

Για αυτούς που, όπως είπε επιθυμούν να επιστρέψουν στην ομάδα, και αυτούς που συνδιαλέγονται μαζί τους: “Κάποιοι μας κάλεσαν να παραιτηθούμε, ακόμα όταν ήμασταν ένα μήνα διοίκηση. Ήμασταν στην Αθήνα για τον ΑΡΗ και μας καλούσαν σε παραίτηση. Υπάρχουν και ονόματα. Ο κ. Κώνστας 10 Ιουλίου μας κάλεσε να του αφήσουμε τα κλειδιά. Δεν μας είπε όμως πως μπορούν αυτοί., που άφησαν τόσα χρέη”.

Για το αν οι 13 μεταγραφές του ΑΡΗ, ήταν εισηγήσεις του κ. Μούτα: “Για την αντικάσταση του, υπάρχουν σκέψεις και εντός των προσεχών μηνών, θα στελεχωθεί το τμήμα με τεχνικό διευθυντή. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με τον κ. Μούτα, μαζί με τον προπονητή. Δεν τον ακυρώνω όμως. ΠΙστεύω στην ομάδα”.

Για την ΑΡΗΣ Εμπορική: “Ό,τι ξέρετε και εσείς, γνωρίζω και εγώ, Απαξιώθηκε πλήρως και υπολειτουργεί. Υπάρχουν διάφορα χρέη που πρέπει να λυθούν. Για να είμαι ειλικρινής δεν τα ακούμπησα, γιατί είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Γίνεται ένας έλεγχος από την αρμόδια εφορία. Στόχος είναι η αναδιάρθρωση όλων τω τμημάτων, αλλά ο πρώτος στόχος ήταν το άρθρο 99, και μετά τα υπόλοιπα. Η ΑΡΗΣ Εμπορική περιλαμβάνεται στα έσοδα που θέλουμε για να βοηθήσουμε την ΠΑΕ”.

Για την υπόθεση Ζαχουδάνη: “Έχω σκεφτεί να τον προσεγίσω και προσπάθησα. Είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε με νομικό επιτελείο. Αν υπάρχει τρόπος είσπραξης της δικαστικής απόφασης, μπορεί να γίνει”.

Για τα διαρκείας: “Περίμενα περισσότερη στήριξη. Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται βοήθεια απ΄όλους τους Αρειανούς. Δεν είναι εικόνα αυτή, όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα. Χωρίς τη δική τους στήριξη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ξέρω ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις, αλλά ελπίζω με καλύτερα αποτελέσματα, να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο”.

Για την επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου, αντί του Σούλη Παπαδόπουλου: “Βοήθησε για τη σωτηρία της ομάδας, όπως και άλλοι παράγοντες. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής, κατέληξα όμως στον Χατζηνικολάου γιατί παραμένει Αρειανός, και όραμα μου ήταν να βγάλουμε έναν προπονητή του ΑΡΗ στην Α΄Εθνική. Δεν ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την αγωνιστική πορεία, αλλά από την πρώτη μέρα που ήρθε, δέχθηκε αρνητική κριτική, δεν δέχθηκε χειροκρότημα, σε αντίθεση με άλλους προπονητές, που πέρασαν τα τελευταία χρόνια”.

Προτεινόμενα Άρθρα