Το σύστημα Polar και τι μετράει

από AllAboutARIS

Όλη η αλήθεια γύρω από το περίφημο σύστημα polar που μπορεί να προλάβει ακόμη και μυϊκούς τραυματισμούς.

Στην κουβέντα για το τι ευθύνεται για τις συνεχείς κράμπες των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό αλλά και τους πρώτους μυικούς τραυματισμούς, τέθηκε και το ερώτημα αν χρησιμοποιείται το σύστημα Polar το οποίο είχε προμηθευτεί το καλοκαίρι η ΠΑΕ. Είναι το σύστημα με τη βοήθεια του οποίου ο εκάστοτε γυμναστής μπορει να βλέπει και να ελέγχει εξατομικευμένα την καθημερινή πορεία του κάθε ποδοσφαιριστή αφού μετράει το προπονητικό φορτίο του κάθε παίκτη, την επιβάρυνσή του, σε πόσο χρόνο βγάζει τις ασκήσεις κτλ. Δίνει δηλαδή στο τεχνικό τιμ μια πλήρη εικόνα για τον κάθε παίκτη, προκειμένου να προσαρμόζει την προπόνηση ανάλογα. Αν κάποιος δηλαδή είναι αρκετά επιβαρυμένος, να αποφεύγει ασκήσεις υψηλής έντασης ή το αντίθετο.

Το σύστημα αυτό το χρησιμοποιούσε καθημερινά η προηγούμενη τεχνική ηγεσία και εν προκειμένω ο Σάκης Παντελίδης. Αποτελούσε τον… μπούσουλα, τον οδηγό βάσει του οποίου καταρτιχόταν και το πρόγραμμα. Και είναι αλήθεια ότι με τη βοήθειά του η ομάδα ως και το παιχνίδι με τον Λεβαβειακό δεν είχε ούτε ένα μυικό τραυματισμό. 

Το σύστημα αυτό με την αποχώρηση της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, ουσιαστικά έχει μπει στο περιθώριο. Δεν χρησιμοποιήθηκε απο το νέο τεχνικό τιμ εκτός από μια φορά. Το γιατί προφανώς θα το αιτιολογήσουν ο Μιλίνκοβιτς και οι συνεργάτες του στο ραντεβού με τον Ηλιάδη. Όπως και να έχει πάντως, είναι κρίμα να υπάρχει στη διάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος και να παραμένει ανενεργό αφού μπορεί να παράσχει σημαντική βοήθεια. 

 

Προτεινόμενα Άρθρα