«Ψάχνω για επενδυτή»

από AllAboutARIS

Στο στόχαστρο των οργανωμένων οπαδών του ΑΡΗ μπήκε ο Αντώνης Ζαμπέτας, που έδωσε απαντήσεις για όσα κατηγορήθηκε αλλά και για τις κινήσεις που κάνει αναζητώντας επενδυτή.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, μιλώντας στον «Αρένα», είπε ότι είναι σε συνεχείς επαφές αναζητώντας επενδυτή για τον ΑΡΗ, χαρακτήρισε σχιζοφρενή τον Λάμπρο Σκόρδα και απάντησε με νούμερα για το θέμα του χλοοτάπητα.

Αναλυτικότερα είπε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΑΡΗΣ:
“Ο ΑΡΗΣ αυτοκτονεί κάθε μέρα και βάζει αυτογκόλ .Πόσες ομάδες ανεβαίνουν από την Β’; Η μια θεωρητικά είναι η ΑΕΚ και ο ΑΡΗΣ η δεύτερη. Μήπως δεν βολεύει να είναι ο ΑΡΗΣ στην Β’ για να είναι πιο εύκολη η άνοδος της ΑΕΚ; Αρχίζω να σκέπτομαι πάρα πολύ πονηρά. Το 2005 όταν ο ΑΡΗΣ έπεσε δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για Γ’ εθνική. Η μοναδική λύση του ΑΡΗ κάποιοι λένε σήμερα πως είναι η Γ’ εθνική. Από πού και ως που; Μεγαλώσαμε με την υπερηφάνεια μας και την ιδέα που λέγεται ΑΡΗΣ που έχει βιαστεί από ανθρώπους που είχαν τεράστια απειρία, έλλειψη γνώσεων και οδήγησαν στο να διωχθούν οι πάντες. Η δική μας διοίκηση έκανε εξυγίανση στην ΠΑΕ και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα. Ακούγαμε για 30.000.000 εκ . ευρώ αλλά τελικά είναι κάτι κοντά στα 11.000.000 εκκ. ευρώ. Ο ΑΡΗΣ αντί να κοιτάξει τους πραγματικούς εχθρούς πάει να αφανιστεί για κάποια εκατομμύρια ενώ άλλοι παίζουν με 50.000.000 εκκ. ευρώ χρέη στην Ευρώπη. Μεγαλύτερη ήττα είναι να θεωρείται μοναδική λύση η Γ’ εθνική. Δεν έχουμε την ικανότητα να αλλάζουμε νομοθεσίες στην Βουλή όπως η ΑΕΚ. Εμείς έχουμε ζητήσει πολλάκις πράγματα όμως δεν έχουμε την οικονομική δύναμη της Αθήνας. Η Θεσσαλονίκη είναι φτωχομάνα. Προς εκείνη την κατεύθυνση έπρεπε να πιέσουμε. Δεν είναι 30.000.000 εκ. ευρώ αλλά 11.000.000 εκκ. ευρώ. Εγώ το 2009 πήρα χρέη 15.000.000 εκκ. ευρώ. Χθες με ρώτησε ένας φίλαθλος γιατί δεν μιλούσαμε. Τον Φεβρουάριο του 2011 χρεώθηκαν 2.500.000 εκκ. ευρώ περαίωση. Συμβίβασα εγώ το ποσό για τις εποχές 2007-2009. Τι να πω εγώ στον κόσμο; Ήξερα το τι θα γίνει μετά; Τον Μάιο έγιναν οι εκλογές και τον Νοέμβριο έγινα διοίκηση. Το καλοκαίρι έπρεπε να κλείσω την ομάδα,να μην παίξω με την Μπόκα και να κλείσω το μαγαζί; Ο ΑΡΗΣ είναι μια συνέχεια. Πολλοί άλλα λένε και άλλα βλέπουν όταν μπαίνουν. Αυτό έκανε ο κ. Στεφανίδης ενώ και ο κ. Ψηφίδης άλλα έλεγε παλαιότερα”.

Για την υπόθεση του χλοοτάπητα που ανέφεραν τα άτομα του Super 3:
“Τα παιδιά καλά κάνουνε και συμφωνώ μαζί τους ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση. Όπως τα παιδιά καλά  λένε πως όποιος κινηθεί νομικά θα τους βρει απέναντι τους έτσι και εγώ θα είμαι απέναντι σε όποιον καταστρέψει τον ΑΡΗ στην Γ’. Δεν πρόκειται να επανέλθει από εκεί. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Ηρακλή. Ταλαιπωριέται εδώ και τρία χρόνια και δεν έχει βρεθεί λύση. Εγώ φαντάζομαι τον ΑΡΗ στην Ευρώπη και υπάρχει και η λύση. Όσο αναφορά τον χλοοτάπητα το 2010 είχαμε κάνει μια έρευνα αγοράς και όλο τον χειμώνα έγινε αντικατάσταση χλοοτάπητα. Πήρα προσφορές από τρεις εταιρείες για να μην μπορώ να κατηγορηθώ και ανακαλύψαμε πως η εταιρεία ” hellasod” που έδινε και χορηγία 20.000 χιλ. ευρώ είχε την καλύτερη τιμή, 92.000. χιλ. ευρώ το τιμολόγιο μείον τα 20.000 χιλ. ευρώ της χορηγίας. Από το 2011 και μετά με απόφαση όλων των προέδρων της Σούπερ Λιγκ ανατέθηκε στην εταιρεία “hellasod” η κεντρική διαχείριση των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ εκτός από τα γήπεδα της Βέροιας και των Ιωαννίνων επειδή δεν είχαν ποτέ την σωστή υπόβαση για να φροντίζει η “hellasod” τον χλοοτάπητα της. Έκτοτε το Χαριλάου είναι το νούμερο ένα γήπεδο σε χόρτο στην Ελλάδα, έρχονται άλλες ομάδες να δούνε με ποιον τρόπο φροντίζουμε το γήπεδο μας και η τελευταία φορά που το γήπεδο ήταν λίμνη ήταν με τον Πανθρακικό με Πέσκοβιτς. Από τότε ο ΑΡΗΣ δεν έχει χρεωθεί ένα ευρώ από κανέναν. Την συντήρηση του γηπέδου την κάνει μόνη της η ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Να είναι καλά τα δύο παιδιά, οι φροντιστές που αν δεν υπήρχαν αυτοί οι δύο δεν θα υπήρχε γήπεδο Χαριλάου σήμερα. Επειδή εμείς είχαμε δικά μας μηχανήματα, ζήτησα επιστροφή μερικών χρημάτων, από την “hellasod” και πρόσθεσε έσοδο 2.000 χιλ. ευρώ στην ομάδα. Οι ρουφιάνοι που τους τα είπανε να κοιταχτούν στον καθρέφτη και μετά να πάνε στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, να πάρουν τις καρτέλες. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει έσοδο, όχι έξοδο από αυτό”.

Για τους λόγους που δεν “κυνήγησε” τον Λάμπρο Σκόρδα όπως είχε δηλώσει το 2009:
“Γιατί θα έπρεπε να ρίξω την ομάδα στην Δ’ εθνική. Θα την έριχνα για να κυνηγήσω τον Σκόρδα; Εγώ του Σκόρδα δεν του έκανα μήνυση και τώρα που έλεγε για εγκληματική οργάνωση. Είναι ο πιο σχιζοφρενής άνθρωπος στον πλανήτη αλλά εγώ δεν είμαι δικομανής και έχω την οικογένεια μου. Όποιος έχει βάλει εμμονή να καταστρέψει τον Σκόρδα μαζί και με τον ΑΡΗ είναι εχθρός της ομάδας. Η λύση είναι μια και μοναδική. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει χρόνο γιατί δεν ξέρει πότε θα κάτσει οποιοσδήποτε επενδυτής. Θα πρέπει να περιμένει τρία χρόνια για να πάει η ομάδα στην Ευρώπη και να πάρει έσοδα. Εγώ μιλάω για επενδυτή. Μιλάω με Τουρκία, Αγγλία και Γερμάνια. Δεν έχω κάτι χειροπιαστό και δεν θα κοροϊδέψω τον κόσμο. Μιλάω με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον ΑΡΗ. Έχω ραντεβού 30 Αυγούστου στο Ντίσεντολφ. Έχω στείλει οικονομικά στοιχεία και έκανα μόνος μου τον business plan και το market plan με έναν Έλληνα που είναι στην Ελβετία για να παίξει ο ΑΡΗΣ εκεί που πρέπει, στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει τώρα χρήματα. Δεν υπάρχει ευρώ και για αυτό ψάχνουμε επενδυτή.

Από αύριο προτείνω να βάλουμε πρόεδρο τον Σόλωνα. Να πάρουμε έναν οικονομικό, έναν εμπορικό  και έναν τεχνικό διευθυντή, να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τους στηρίξουμε με μανία. Η ΑΕΚ πέτυχε εμπορικές συμφωνίες γιατί είχε τον Μελισσανίδη αλλά και 20.000 χιλ. διαρκείας. Αν είχα 10.000 χιλ. διαρκείας δεν θα πήγαινα στον ΟΤΕ για να μου δώσει 100 ξεφτιλισμένα χιλιάρικα. Όταν ήταν ο Τροχανάς μας έδωσε όραμα και είχαμε 20.000 χιλ. διαρκείας; Τι  πέτυχε και τι έκανε ο ΑΡΗΣ στην ουσία; Τίποτα. Να δώσουμε ένα ψεύτικο όραμα στον κόσμο; Ο Ντίμης, ο Πόπης, ο Ζαμπέτας και ο Αθανασιάδης δεν έκαναν κακό στον ΑΡΗ. Η καρτέλα μας έχει χιλιάρικα μέσα όχι… στραγάλια. Τα χρέη δεν τα δημιούργησα εγώ αλλά ο Σκόρδας. Εγώ είχα τρικλοποδιά από την μεριά Σαουρίδη. Επίσης, Δεν άφησα κανέναν Κόντη. Αυτός είχε στήριξη από τον τότε Super 3. Αν δεν είχα αιρετή διοίκηση θα είχα φύγει την επόμενη μέρα αλλά πήρα το καράβι στο κεφάλι. Όταν πήγαμε και παίξαμε με την Σίτι και εγώ είχα πάει οκτώ μήνες πριν και μιλήσαμε με το νούμερο δύο της Σίτι αλλά πίσω στα γραφεία με χλευάζανε. Κάναμε εταιρική παρουσίαση του ΑΡΗ, θέλαμε να ανοίξουμε παρτίδα ανταλλαγής παικτών και με χλευάσανε. Έκλεισα εμπορική συμφωνία με την Ντόρτμουντ για ανταλλαγή προϊόντων της μπουτίκ του ΑΡΗ με τον εμπορικό διευθυντή της Ντόρτμουντ και όταν με διώξανε το 2012 την έδωσα και στην διοίκηση Ψηφίδη και Ηλιάδη και δεν ασχολήθηκε κανένας. Τον χλοοτάπητα τον κάναμε όταν τελείωσε το πρωτάθλημα για να παίξουμε πλεί οφ. Στο Ρύσιο έχω ντοκουμέντα από όλες τις εργασίες. Μήνα Ιούλιο ήμασταν εκεί. Πληρώσαμε με δικές μας προσωπικές επιταγές”.

Για το ποιος τον χλεύασε όταν μιλούσε με την Σίτι:
” Ο Γιώργος Ελευθερούδης που πήγαινε στον Σαουρίδη και έλεγε “ποιος Ζαμπέτας”. Μην μιλάνε ορισμένα στελέχη σημερινά. Τότε υπήρχε μην μιλάτε και μην λέτε κάποια αλήθεια που δεν αρέσει. Δεν είναι πάνω από όλα ο ΑΡΗΣ αλλά το εγώ του καθενός. Απαξιώθηκαν άνθρωποι όπως ο Ντίμης και ο Πόπης που πρόσφεραν δεκαετίες στην ομάδα. Η λύση δεν είναι επουδενί και ποτέ η Γ’ εθνική. Προφανώς θα το πετύχουν αυτοί που το κυνηγάνε γιατί είναι αδύναμοι αυτοί που πιστεύουν στον πραγματικό ΑΡΗ. Εγώ θα ιδρύσω δικό μου ΑΡΗ αν πάει η ομάδα στην Γ’. Εμένα με ενδιαφέρει ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης να παίζει στο Χαριλάου, με αυτό το σήμα και αυτό το ΑΦΜ. Σώπα Γιάννη Ψηφίδη που θα βρεις άλλο ΑΦΜ. Ένας είναι ο ΑΡΗΣ με αυτόν μεγάλωσαν τα παιδιά μας και με αυτόν θα πεθάνω”.

Για το που θα βρεθούν τα λεφτά:
“Υπάρχει σαιτ που υποστηρίζει τον ΑΡΗ και ειρωνεύεται από το πρωί μέχρι το βράδυ την διοίκηση. Υπάρχουν άνθρωποι που χλευάζουν την οποιαδήποτε θετική ενέργεια πάει να γίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν τηλέφωνα τους υποψήφιους επενδυτές και τους λένε να μην ασχοληθούν. Αρειανοί είναι αυτοί; Ο κόσμος ο καημένος πονάει. Ο ΑΡΗΣ κάθε μέρα αυτοκτονεί. Με 5.000.000 – 6.000.000 εκκ. ευρώ ο ΑΡΗΣ ανεβαίνει τρένο στην Α’ και έχει και έσοδα και δεν χρειάζεται κανέναν. Τώρα θέλει μια ταμειακή διευκόλυνση. Επενδυτή θα χρειάζεται όταν οργανωθούν οι ακαδημίες και μπράβο στον Ντίνο Κούη γιατί έμαθα πως πήρε τον Νίκο Βλάχο γυμναστή που είναι επίπεδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δούλευε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον διώξανε επειδή ήταν του Ζαμπέτα. Πρέπει ο ΑΡΗΣ να αποκτήσει ποδοσφαιρική λογική. Εγώ ξέρω πως έπαιξε ο ΑΡΗΣ το 2011- 2012 με 580 χιλιάρικα που καταθέσαμε για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα και εγώ ξέρω που τα βρήκαμε και πως. Εγώ επέστρεψα 80.000 χιλ. ευρώ στον Ολυμπιακό γιατί είχα τα “κάκαλα” γιατί το τίμημα ήταν πολύ μικρό για την πώληση του Γιαννιώτα. Αυτά να ψάξουν και όχι το χόρτο που δίνει κέρδη στον ΑΡΗ. Άσχετοι και επικίνδυνοι άνθρωποι συμβουλεύουν λάθος τον κ. Γαλανό και τον κόσμο του ΑΡΗ. Αυτό το πράγμα βολεύει μόνο την ΑΕΚ και κανέναν άλλον. Φεύγει ένας από την μέση”.

Για το που μπορεί να βρεθεί ρευστότητα:
” Ο ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2012 πήρε 1.900.000 εκκ. ευρώ δάνειο με εγγυητή το δημόσιο. Θέλω ο ΑΡΗΣ να πάρει το ίδιο ποσό με εγγυητή το δημόσιο. Έχει απόλυτα δίκιο ο σύνδεσμος πως το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση. Άφησε κάποιους να μην πληρώνουν ΦΠΑ και να κάνουν τα πάντα για ψήφους. Ο ΑΡΗΣ θέλω να πάρει σήμερα το ίδιο ποσό και να παίξει του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ. Η ρευστότητα θα έρθει από εκεί. Τα δάνεια δίνονται από τις τράπεζες. Έτσι δεν θα αναγκάζεται να δίνει η ομάδα 250.000 χιλ. ευρώ τον μήνα όπως είχα αναγκαστεί εγώ. Αύριο θέλω να παίξει ο ΑΡΗΣ Ευρώπη και όχι στο Νευροκόπι. Να υπάρχει πλήρης ισονομία”.

Για τους λόγους που δεν συμμετέχει στον ΑΡΗ:
” Εμένα με βρίζουν για το χόρτο. Αν χρειαστεί εγώ πηγαίνω ακόμα και να κλαδεύω στο Ρύσιο, δεν με ενδιαφέρει. Τρέχοντας πάω να βοηθήσω αλλά να συσπειρωθούμε. Να έρθει ο Γαλανός, ο Ντίμης και όλοι. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ γιατί δείχνει υγεία αυτή την στιγμή. Πουλάει περήφανα τον Μποχωρίδη γιατί μόνο αυτό μπορεί να κάνει. Εξυγιάνει την ομάδα του μέχρι να μπορεί η ομάδα. Γιατί δεν λένε εκεί να πάει στο τοπικό”.

Για τα λεφτά που έχουν φαγωθεί από τον ΑΡΗ:
” Το έχω ξαναπεί αυτό, μόνο η Ιντερπόλ μπορεί να το βρει αυτό.  Ήταν η μεγαλύτερη κοροϊδία η ΝΕΞΙΑ. Είναι λογιστές και αποτυπώνουν νούμερα. Δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα “μαύρα” που έφυγαν δεξιά και αριστερά. Στον ΑΡΗ δεν υπάρχει ποσό υπεξαιρεμένο αλλά ποσό παγωμένο. Ο “χ” παίκτης παίρνει το συμβόλαιο του και δίνει εκεί που πρέπει να δώσει. Μπορεί να το βρει κανένας αυτό; Δεν υπάρχει μαύρο ταμείο στον ΑΡΗ. Από τους παίκτες είναι αυτά. Για την Εμπορική που άκουσα πως έχει 2.500.000 εκκ. ευρώ χρέη, τελικά είναι 400.000 χιλ ευρώ. Που είναι τα εκατομμύρια ρε ψεύτες;  Η ΑΡΗΣ Εμπορική βρήκε 30-35 άτομα προσωπικό. Όταν έδινε φανέλες δώρο ήταν επειδή η αποθήκη είχε απόθεμα 5.000 χιλιάδες φανέλες και 1.000.000 εκκ. απλήρωτες επιταγές. Ο Σκόρδας φυσικά τις είχε αυτές. Είχαμε δώσει 5.000 χιλιάδες φανέλες δωρεάν γιατί δεν θα τις πουλούσαμε ποτέ. Η γυναίκα του Αθανασιάδη είχε μπει εγγυητής για 1.000.000 εκκ. ευρώ για να πάρει ρευστότητα από το τηλεοπτικό. Με προσωπικές εργασίες του έγιναν οι μπουτίκ που ήταν χάλια. Η κατασκευαστική του εταιρεία έκανε την μπουτίκ παλάτι. Ο ΑΡΗΣ φεύγει γιατί το 2011-2012 ο ΟΠΑΠ αποφάσισε από τα 22.000.000 εκκ. ευρώ να δώσει πέντε. Επίσης, ο ΑΡΗΣ φεύγει για την προσωπική κόντρα που είχε ο Σαρρής με τον Κόντη και τον Σκόρδα. Τέλος, ο ΑΡΗΣ φεύγει γιατί το 2012 έφυγαν όλοι και ποιοι φωστήρες ήρθαν; Υπάρχει παράνοια στον ΑΡΗ τίποτα άλλο. Ο ΑΡΗΣ κάθε μέρα αυτοκτονεί. Δεν ξέρω τι γίνεται. Οι φωστήρες και νομικοί και οπαδοί που προτείνουν την Γ’ θα είναι εδώ και θα τα πούμε να πάνε την ομάδα εκεί. Ελπίζω να τους φωτίσει ο Θεός και να καταλάβουν πως  ο ΑΡΗΣ πρέπει να παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί είναι οι χορηγίες”.

Προτεινόμενα Άρθρα