Πρώτο τεστ… θετικό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καλό το πρώτο δείγμα των “κίτρινων”, που δεν συμπλήρωναν ούτε… 18άδα

Θετικές -τηρουμένων των αναλογιών- εντυπώσεις άφησε ο ΑΡΗΣ στο πρώτο του φετινό φιλικό, απέναντι στη Γιαβόρ Ματίζ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οι “κίτρινοι” έμειναν στο 0-0 με τη σέρβικη ομάδα, απέναντι στην οποία έδειξαν κάποια ελπιδοφόρα στοιχεία, χάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Οταν μάλιστα δεν συμπλήρωναν 188άδα, έχοντας 17 παίκτες στην αποστολή, οι τρεις εκ των οποίων ήταν οι τερματοφύλακες.

Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσα από συνεργασίες, σε αντίθεση με τη Γιαβόρ η οποία προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με σέντρες. Ο ΑΡΗΣ κατέγραψε την πρώτη του αξιόλογη φάση στο 35` το σουτ του Σουνά όμως πέρασε μερικά μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Ντογκάτοβιτς. Εννιά λεπτά νωρίτερα οι Σέρβοι απείλησαν με τον Ράτκοβιτς, ο Καλογεράκης όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Στο 40` ο Σταυρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΑΡΗΣ παρέμεινε πιο δραστήριος και πίεζε στο δεύτερο μέρος, όπου ο Κουζέλιεβιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Η πιο μεγάλη ευκαιρία των “κίτρινων” σημειώθηκε στο 78`. Ο Σουνάς έπιασε καλή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και ο τερματοφύλακας των Σέρβων απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ. Λίγο νωρίτερα ο Καπνίδης αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Ντούγκα.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Ψυχογιός, Λιόνης, Γιαννίτσης, Γκόλιας, Λεμονής, Σανιά, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Καπνίδης, Ρένια.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Μπαϊμάκης, Ντούγκα, Τσιάρας, Νικολόπουλος, Μαζουλουξής

ΓΙΑΒΟΡ ΜΑΤΙΖ (Σλάβενκο Κουζέλιεβτις): Ντογκάτοβιτς, Ντόσιτς, Σμάγιοβιτς, Στογιάκοβιτς, Κολάκοβιτς, Τσέτσαριτς, Γκάγιτς, Σάβκοβ, Βαλίντγια, Ζλάτκοβιτς, Ράτκοβιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Γιόσοβιτς, Ντράσιτς, Ντίνσιτς, Γκογιατσάν, Ντόκιτς, Βούγιοβιτς, Ζίβκοβιτς, Gl;intitw

Προτεινόμενα Άρθρα