Ετσι μένει στη Γ΄

από AllAboutARIS

Τι περιμένει ο έλληνας τεχνικός για να αποφασίσει και ποια στοιχεία θα λάβει σοβαρά υπόψη του πριν αποφασίσει.

Εφόσον ο Αρης προλάβει τις ημερομηνίες και δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι εκτός από τους 15 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ και μένουν αυτοδικαίως ελεύθεροι, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Καλαιτζίδη.

Ο έλληνας τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΡΗ έναντι συγκεκριμένης αμοιβής για ένα χρόνο και εφόσον λυθεί η εταιρία λύνεται αυτομάτως και η δική του σχέση με τον Αρη. Δηλαδή όπως και οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο 57χρονος τεχνικός θα είναι ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα επιθυμεί. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει και στον ΑΡΗ. Κάτω από άλλο καθεστώς ασφαλώς και υπογράφοντας ιδιωτικό συμφωνητικό για να είναι κατοχυρωμένος.
Όπως είναι λογικό από τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμη η αίτηση συμμετοχής της ομάδας στην τρίτη τη τάξει κατηγορία και ο ίδιος ο Καλαιτζίδης δεν θέλει να τοποθετηθεί. Περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να δει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση και ακολούθως να λάβει και τις τελικές του αποφάσεις.  Δεν είναι αρνητικός, αλλά θέλει να δει συγκεκριμένα πράγματα και θέτει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να δεχτεί να δουλέψει στη Γ΄ Εθνική.  

1. Ποια θα είναι τα πρόσωπα. Δηλαδή ποιοι θα αναλάβουν να… τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα που θα δημιουργηθεί και φυσικά θα το στηρίξουν οικονομικά. Ο Καλαιτζίδης θέλει να δει ανθρώπους που θα έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα και πλάνο διετίας για την ομάδα και την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ. Κυρίως, επειδή έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, να είναι διακριτοί οι ρόλοι ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί. Ηδη έχει ενδιαφερθεί ο Γαλανός και του έχει τηλεφωνήσει, ο Γιώργος Αρβανιτίδης ακούγεται επίσης ότι θα ενδιαφερθεί, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια επιτροπή από αρειανούς παράγοντες. Όρος απαράβατος του έλληνα τεχνικού όποιον και αν επιλέξει ο ερασιτέχνης, να εγγυηθεί τα χρήματα τόσο του ίδιου όσο και των παικτών.

2. Να παραμείνει το ρόστερ. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν από το τέλος της θερινής μεταγραφικής περιόδου, σημείο κλειδί για τον έλληνα τεχνικό είναι να μην αποψιλωθεί το ρόστερ αφού θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με το να αντικατασταθούν όσοι αποχωρήσουν. Αν μείνουν οι 12 από τους 15 παίκτες με τους οποίους δουλεύει εδώ και ένα μήνα, έχει μάθει και έχουν μάθει τα… χνώτα του και την φιλοσοφία του, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αφού θεωρεί ότι αυτοί οι παίκτες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης μέσα από την εκπαίδευση.

Τελευταία αλλά καθόλου ήσσονος σημασίας προϋπόθεση είναι ότι όσοι δεχθούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης από την Γ΄ Εθνική να υπογράφουν επέκταση των συμβολαίων τους και για τη επόμενη χρονιά.

Προτεινόμενα Άρθρα