Κι αυτό δικό της!

από AllAboutARIS

Μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την… εκδίκησή της από την συμπολίτισσα Ρεάλ για τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς στα πρώτα λεπτά της ρεβάνς του Σούπερ Καπ Ισπανίας και έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-1 του πρώτου ματς, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με σκορ 1-0 και πανηγύρισαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς το «Καλντερόν» σηκώθηκε στο πόδι μόλις στο 2ο λεπτό. Έπειτα από κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Ρεάλ η μπάλα έφτασε στον Κροάτη στράικερ και εκείνος με ωραίο σουτ από τα όρια της περιοχής έκανε το 1-0, που όπως αποδείχθηκε ήταν και το αποτέλεσμα. Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι ανέβασαν -αναγκαστικά- στροφές και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά κάθε τους απόπειρα έπεφτε στο κενό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «μερένχες» να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τον Τσόλο Σιμεόνε να αποβάλλεται και να υποχρεούται να δει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από την εξέδρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ έψαξε να βρει λύσεις, έχοντας πλέον στην σύνθεσή της και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, συνέχισε να πιέζει αρκετά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια κλασσική ευκαιρία. Οι παίκτες του Σιμεόνε αμύνονταν ως ένα και έφευγαν στην κόντρα όποτε το επιθυμούσαν, δημιουργώντας αυτοί τις πιο κλασσικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης, με τοn Ραούλ Γκαρθία να το… αγγίζει αλλά να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στην συνέχεια να απομακρύνεται από τον Κασίγιας. Ο Ισπανός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για την «Ατλέτι» αλλά το σουτ του, όπως και αυτό του Κόκε λίγα λεπτά αργότερα, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του «Άγιου Ίκερ».

Έτσι λοιπόν, και με τον Λούκα Μόντριτς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι πρωταθλητές Ισπανίας σήκωσαν στον ουρανό της Μαδρίτης το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, αποδεικνύοντας παράλληλα πως είναι αποφασισμένη να παλέψει και πάλι με τα μεγαθήρια για να διεκδικήσει όσα της αξίζουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Γκριζμάν (Ραούλ Χιμένες 73’), Μάντζουκιτς (Κριστιάν Ροντρίγκες 85’)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρμπαχάλ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (Μαρσέλο 70’), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Χάμες (Ίσκο 66’), Μπέιλ, Κρόος (Ρονάλντο 46’), Μπενζεμά

Προτεινόμενα Άρθρα