Ημέρα ντέρμπι, στη σκιά μίας δολοφονίας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία νίκη σημαντική κόντρα στον Παναιτωλικό…  Δεν ήταν όμως αρκετή για τον ΑΡΗ, ο οποίος οφείλει και θέλει να δώσει συνέχεια στο “τρίποντο” της περασμένης Κυριακής στο Αγρίνιο.

Αυτό είναι το ένα από τα πολλά κίνητρα που έχουν οι “κιτρινόμαυροι” στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30, AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS Prime), για την 21η αγωνιστική της Super League και στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Η ομάδα ανάσανε βαθμολογικά αλλά κάθε πόντος μετράει σε αυτή την τελική ευθεία της regular season, ώστε να μπει στην 6άδα και να σταθεροποιηθεί σε αυτήν. Μία νίκη απόψε θα τη βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, ηρεμώντας παράλληλα ακόμη περισσότερο το ταραχώδες κλίμα των προηγούμενων ημερών.

Η ΑΕΚ ήρθε λαβωμένη στη Θεσσαλονίκη μετά την ήττα-σοκ από τον Βόλο και αναζητά επίσης μία αντίδραση, σε ένα ντέρμπι που είναι ίσως ακόμα πιο οριακό για τον δικό της οργανισμό

ΑΡΗΣ: Χωρίς Γκάνεα – “Πρώτη” για Πάλμα και Ντουκουρέ

Ο τραυματισμός του Ρουμάνου στο Αγρίνιο δεν φαινόταν τόσο σοβαρός αλλά αποδείχθηκε αρκετός ώστε να τον αφ’΄εκτός από το αποψινό ντέρμπι.

Σημεία αναφοράς στην αποστολή της ομάδας αποτελούν οι Πάλμα και Ντουκουρέ, έχοντας και πιθανότητες συμμετοχής στο αποψινό ντέρμπι εάν βοηθήσει η εξέλιξή του.

H αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Σιαμπάνης, Bruno Gama, Mateo Garcia, Lucas Sasha, Kamara, Iturbe, Brabec, Fabiano Leismann, Sakic, Mancini, Ndiaye, Matilla, Sundgren, Cristian Lopez, Lumor Agbenyenu, Doukoure, Luis Palma, Δεληζήσης, Μάνος, Ασλανίδης.

ΑΕΚ: Μειώθηκαν οι απουσίες για τον Γιαννίκη

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Ένωση μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο, με τις απουσίες για τον Αργύρη Γιαννίκη να προβληματίζουν αλλά τουλάχιστον μειώθηκαν.

Μάνταλος, Βράνιες και Σιμόες επανέρχονται στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, σε αντίθεση με τον Άμραμπατ και τους διεθνείς Ανσαριφάρντ, Μοχαμάντι με το Ιράν. Οι Λάτσι, Γαλανόπουλος συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα και δεν βρίσκονται επίσης στην αποστολή.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μιτάι, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

21η αγωνιστική Super League

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

19:30, Novasports Prime

Διαιτητής: Aντριάν Κορδέρο Βέγκα (Ισπανία)

Βοηθοί: Λουίς Τσερέζο Παρφένοφ (Ισπανία) και Αΐτορ Βιγιάτε Μαρτίνες (Ισπανία)

4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Σαντιάγκο Ζάιμε Λάτρε (Ισπανία

Βοηθός VAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Aχαΐας)

Προτεινόμενα Άρθρα