Τα προαπαιτούμενα της νίκης

από AllAboutARIS

Τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Αποφασιστικότητα: Στοιχείο απαραίτητο όταν μιλάμε για ντέρμπι όπου η νίκη είναι χρυσάφι. Δυστυχώς σε αρκετά από τα τελευταία παιχνίδια του ΑΡΗ, ειδικά εκτός όπως με Αγιονέρι, Δόξα και Αρναία δεν το είδαμε με συνέπεια να πάρει θάρρος ο υποδεέστερος αντίπαλος. 

Πάθος: Κάτι παρόμοιο με το παραπάνω αλλά αναγκαία συνθήκη όταν μιλάμε για παιχνίδι δίχως αύριο. Πάθος στην προσωπική μονομαχία, στην διεκδίκηση της μπάλας, σε κάθε ενέργεια σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Να καταλάβει ο αντίπαλος ότι είσαι αποφασισμένος να κάνεις κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο.

Καθαρό μυαλό: Το παιχνίδι με τον Πανσερραικό είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων. Λογικά οι φιλοξενούμενοι έχοντας την άνεση να παίζουν για δυο αποτελέσματα θα φροντίσουν πρωτίστως να διαφυλάξουν το μηδέν. Να κλείσουν δηλαδή τους χώρους και να εξουδετερώσουν τα ατού του ΑΡΗ. Επομένως θα χρειαστεί και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό των επιθέσεων ώστε να βρεθεί ο τρόπος παραβίασης της εστίας. Μην ξεχνάμε ότι αν δεν έρθει το γρήγορο γκολ θα μεγαλώσει και η πίεση στους παίκτες του ΑΡΗ που οφείλουν να μην λυγίσουν από αυτή αλλά να την αξιοποιήσουν θετικά.

Βελτίωση στην ανάπτυξη: Σε πολλά παιχνίδια ο ΑΡΗΣ δυσκολεύεται να περάσει την μπάλα με ορθόδοξο τρόπο από την άμυνα στην επίθεση και σε αυτό ευθύνονται κυρίως οι κεντρικοί μέσοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο κομμάτι αυτό. Ο Καλαϊτζίδης πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει πιο πολύ στο παιχνίδι Σανιά και Καλογέρη αλλά και τους πλάγιους χαφ ώστε να βγουν συνεργασίες και να δημιουργηθούν συνθήκες απειλής και εκτός από τις στημένες φάσεις.

Αβίαστα λάθη: Φαινόμενο που το συναντάμε κυρίως στο Βικελίδης. Ευτυχώς οι κίτρινοι δεν το πλήρωσαν ακριβά στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Πανσερραϊκός είναι όμως μια ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα που μπορεί να τιμωρήσει και το παραμικρό αβίαστο λάθος ή την αδράνεια. Χώρια που εξαιτίας της κρισιμότητας, κάθε λάθος ενδέχεται να είναι καταδικαστικό και χωρίς επιστροφή.

Συμπαράσταση: Εννοείται ότι ένα κατάμεστο και με θετική ενέργεια Κλεάνθης Βικελίδης που δεν θα αποδοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές στην πρώτη κακή πάσα, θα αποτελέσει αυτό που λέμε ο δωδέκατος παίκτης. Συν τοις άλλοις θα στείλει και ένα μήνυμα στους φιλοξενούμενους για την τεράστια δυναμική της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα