"Δεν διατρέχει κίνδυνο η εκκαθάριση από το 44"

από AllAboutARIS

Ο γνωστός νομικός μίλησε για την παρέμβαση του Δημοσίου στο άρθρο 44 και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει την διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιώργος Γιαννόπουλος στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν δεν πληρωθεί η δόση των 75.000 ευρώ του άρθρου 44: «Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο, ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά του. Με βάση τα δεδομένα που έχω υπόψιν μου, θεωρώ ότι η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Στο ποσό το οποίο προκύπτει ήδη από τη διαδικασία εκκαθάρισης θα προστεθεί ένα ακόμα κονδύλι γύρω στα 5-6 εκατομμύρια. Τα φυσικά πρόσωπα είναι αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν τις συνέπειες από την ενδεχόμενη απόφαση διάρρηξης του άρθρου 44. Αυτά τα πρόσωπα έχουν έννομο συμφέρον να παρέμβουν στη διαδικασία».

Για τους λόγους που τα φυσικά πρόσωπα δεν πλήρωσαν τη δόση: «Πρόκειται περί ενός γνωστού ελληνικού χαρακτηριστικού, όλα τα αφήνουμε την τελευταία στιγμή. Πάντοτε προσβλέπουμε στον από μηχανής θεό. Θεωρώ πάντως ότι ακόμα και τώρα μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα, εξαρτάται βέβαια και από τη βούληση των εμπλεκομένων φυσικών προσώπων και είναι ευχής έργον αυτό να γίνει».

Για το κατά πόσο θα επηρεαστεί η εκκαθάριση: «Θα προστεθεί ένα ακόμα ποσό. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και λαμβάνοντας υπόψιν και το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο κ. Γρόλλιος από την ΕΕΑ, θεωρώ ότι δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα με τη διαδικασία εκκαθάρισης η οποία ασφαλώς θα καθυστερήσει περισσότερο καθώς στο ήδη υπάρχον ποσό θα προστεθεί ένα ακόμα. Το κύριο βάρος θα πέσει στα φυσικά πρόσωπα».

Για το αν πρέπει να ενημερωθεί και ο Θεόδωρος Καρυπίδης που θα αναλάβει από εδώ και πέρα τη διαδικασία εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ: «Ασφαλώς θα πρέπει να γίνει αυτό αλλά δεν νομίζω να έχει ήδη ενημερωθεί για αυτό το θέμα. Τις πρώτες μέρες που ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα υπήρχαν άλλου είδους προβλήματα όπως η στελέχωση του ρόστερ, ωστόσο είναι αυτονόητο ότι από εδώ και πέρα η εκκαθάριση είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να τον απασχολήσει άμεσα».

Προτεινόμενα Άρθρα