Πέντε ύποπτα ματς ερευνά η ΕΕΑ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κλήση για οκτώ ομάδες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Οκτώ ομάδες που συμμετείχαν σε πέντε παιχνίδια για τα οποία χτύπησε… κόκκινο στο Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης, κάλεσε προς παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/10) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφάσισε την πρόσκληση για την επόμενή της συνεδρίαση στις 22-10-2015 των ομάδων που συμμετείχαν στα εξής ματς:

-ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

-ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

-ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

-ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

-ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οι εν λόγω ομάδες καλούνται προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BEDS) ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στα πλαίσια του Στοιχήματος.

Τα τέσσερα πρώτα από τα παραπάνω παιχνίδια είναι των πλέι οφ και των πλέι άουτ της προηγούμενης σεζόν. Το τελευταίο είναι της 1ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για αγώνες για τους οποίους προφανώς έχουν σταλεί εκθέσεις από την Sportradar, επίσημο συνεργάτη της UEFA αλλά και της ΕΠΟ!

Όμως το περίεργο είναι πως για τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν έχει επιληφθεί ακόμα η αθλητική δικαιοσύνη, ούτε έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις! Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η ΕΕΑ θα αποστείλει ερώτημα προς την ΕΠΟ για το αν έχουν κινηθεί διαδικασίες.

Η ίδια η Επιτροπή από την πλευρά της, αυτό που μπορεί να κάνει, αν διαπιστώσει παραβάσεις, είναι να απαγορεύσει τη συμμετοχή των εν λόγω ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα