Συμφέρει…

από AllAboutARIS

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι η επιλογή της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τεχνικό που θα οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Μάλιστα, είναι μία επιλογή αρκετά φθηνότερη από τις προηγούμενες, ενώ σχετικά μικρή θα είναι και η αποζημίωση του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος, αλλά σαν προπονητής θεωρείται άπειρος, αφού έχει διατελέσει πρώτος μόνο στη Β΄ ομάδα της Ρεάλ.

Για τον λόγο αυτό οι αποδοχές του ναι μεν θα είναι υψηλές, σε σχέση με των περισσότερων συναδέλφων του, αλλά αρκετά μικρότερες όσον αφορά τους προκατόχους του στον πάγκο της «βασίλισσας». Ο «Ζιζού» θα αμείβεται με 2,5 εκατ. ευρώ για κάθε ολοκληρωμένη σεζόν που θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, με το συμβόλαιο του να έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.

Τα χρήματα αυτά είναι τα λιγότερα που συμφώνησε να βγάλει από τα ταμεία του συλλόγου ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ, στη δεύτερη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ. Οι προηγούμενοι τεχνικοί των «Μερένχες», δηλαδή οι Πελεγκρίνι, Μουρίνιο, Αντσελότι και Μπενίτεθ, καρπώνονταν τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Γάλλος προπονητής θα πληρώνεται με λιγότερα χρήματα από τους περισσότερους από τους παίκτες του, ξεπερνώντας μόνο τους Λούκας, Κασίγια, Τσερίσεφ, Νάτσο, Χεσέ και Νάβας. Πάντως, αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να μειώσει τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών προς των προπονητή, με τον Ζιντάν να αποτελεί είδωλο για τους περισσότερους από αυτούς.

Η αποζημίωση Μπενίτεθ

Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τουλάχιστον κέρδισε 5 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν το συνολικό ετήσιο ποσό των αποδοχών του, τα οποία έλαβε στο 100% μετά την απόλυσή του. Ωστόσο, δε δικαιούται να διεκδικήσει χρήματα από τα υπόλοιπα δύο χρόνια του συμβολαίου του, επειδή η αποπομπή του έγινε πριν την ημερολογιακή διορία που υπήρχε στη συμφωνία, η οποία ήταν η 15η Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα