«Τελειώνουν οι μέρες της διαπλοκής»

από AllAboutARIS

Ανέβηκαν αρκετά οι τόνοι στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νόμου κατά του ντόπινγκ.

Ο Σταύρος Κοντονής δέχθηκε την εντονότατη κριτική των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους οποίους απάντησε…

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για δύο χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τον εναρμονισμό του κώδικα αντιντόπινγκ. Και κατηγορούμαστε σήμερα που το φέραμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Εξυπηρετούσατε ένα σχέδιο: Να καταστραφεί και να κλείσει το ΕΣΚΑΝ! Γι’ αυτό το εγκαταλείψατε! Και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και μας κουνάτε το δάχτυλο. Το κατόρθωμά σας ήταν να μας βάλει η WADA σε επιτήρηση. Αντί να μας επαινέσετε, μας συκοφαντείτε. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το νομοσχέδιο, αντίθετα με εσάς που οδηγούσατε τον αθλητισμό στα βράχια», ήταν τα λόγια του υφυπουργού σχετικά με το νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ.

Στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα. Όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο:

«Σε μεγάλο βαθμό, το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει αποδώσει. Όχι όμως στο βαθμό που θέλουμε. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Και δεν θα τσιγκουνευτούμε αν χρειαστούν νέες ρυθμίσεις. Η βία όντως υφίσταται. Αλλά μια πεντάμηνη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Η Θάτσερ πέταξε έξω τις αγγλικές ομάδες για πέντε χρόνια για να λυθεί το θέμα. Γιατί εκεί συνεργάζονταν οι κυβερνήσεις με τις ομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες με τις κυβερνήσεις», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος για τα φαιινόμενα διαφθοράς στο χώρο, είπε με νόημα:

«Οι μέρες της διαπλοκής στον αθλητισμό τελειώνουν. Οι μέρες τους είναι μετρημένες»!

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΠΟ. Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον Σταύρο Κοντονή:

«Είμαι βέβαιος κύριε υπουργέ ότι δεν θα μας διαψεύσετε για την διάταξη που θα αφορά το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών και θα το φέρετε με τον αθλητικό νόμο τον προσεχή Μάιο. Βάλτε το μαχαίρι στο κόκκαλο και ας τελειώνουμε με τους δεινόσαυρους που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο. Έχουμε υποχρέωση να τους πούμε να πάνε σπίτι τους. Είναι το ηθικό μας καθήκον», κατέληξε.

Προτεινόμενα Άρθρα