«Ο Νόιερ έφερε την επανάσταση στη θέση του τερματοφύλακα»

από AllAboutARIS

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Μπουφόν»

Στην άκρη άφησε τα καθιερωμένα των συνεντεύξεων ο Τιμπό Κουρτουά, μιλώντας στο κανάλι «RTBF» και στην εκπομπή «La Tribune», καθώς μέσω των λεγομένων του προέκυψαν ενδιαφέρουσες ειδήσεις τόσο επί προσωπικών θεμάτων, όσο και αγωνιστικών.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας της Τσέλσι τόνισε ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ τόσο από τους Ίκερ Κασίγιας και Φαν ντερ Σάαρ, ωστόσο δεν μπορούσε να κρύψει το θαυμασμό του για τον Μάνουελ Νόιερ που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έφερε την επανάσταση στη θέση του τερματοφύλακα.

Παράλληλα, δεν δίστασε να εκφράσει την προτίμησή του να αγωνίζεται με την άμυνα της Εθνικής Βελγίου, παρά με αυτή της Τσέλσι.

Για την Τσέλσι: «Η προετοιμασία μας ήταν πολύ σύντομη. Χρειαζόμασταν μια αλλαγή και η άφιξη του Χίντινγκ μας έκανε καλό. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι μόνο λάθος της άμυνας, αν και προτιμώ να αγωνίζομαι με αυτή του Βελγίου».

Για τα πρότυπά του: «Αγαπώ τον Κασίγιας, γιατί ξεκίνησε όπως εγώ πολύ νέος. Υπάρχουν επίσης ο Φαν ντερ Σάαρ που είχε περίπου το ίδιο στυλ με εμένα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Μπουφόν. Οι επεμβάσεις που κάνει ακόμα και στα 38, είναι απίστευτες».

Για τον Νόιερ: «Είναι αλήθεια ότι έφερε την επανάσταση στη θέση, κυρίως λόγω της ικανότητάς του να αγωνίζεται πολύ καλά εκτός εστίας».

Προτεινόμενα Άρθρα