Με «σφραγίδα» Κυβελίδη!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενατη σερί νίκη για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Αδιάφορος μεν, ακάθεκτος δε! Ο ΑΡΗΣ παρά την μαθηματική άνοδο του, συνεχίζει νικηφόρα στον 1ο όμιλο, επικρατώντας αυτή τη φορά του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος με 2-0.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις κυρίως στο πρώτο μέρος, οι «κίτρινοι» πήραν την ένατη συνεχόμενη νίκη τους, χάρη σε δύο τέρμα του Λεωνίδα Κυβελίδη (21′, 92′)

Πως έπαιξε

Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν δίστασε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας στην άκρη το συντηρητικό ροτέισον. Συγκεκριμένα, ο Τζινάρ ξεκίνησε στο τέρμα, με τετράδα στην άμυνα τους Βουτσιά, Μαζουλουξή, Μελισσά και Καζναφέρη. Ρόβας και Τάτος ήταν το δίδυμο στα χαφ. Ο Ν’ Λουντούλου με τον Ντόγο ξεκίνησαν στις πλευρές και ο Κωνσταντινίδης με τον Κυβελίδη στην επίθεση.

«Γεμάτο» πρώτο δεκάλεπτο

Τουλάχιστον δύο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ έχασε ο ΑΡΗΣ στα πρώτα δέκα λεπτά του ματς, για να ανοίξει στο σκορ. Μόλις στο 4′ ο Καγγελίδης μπλόκαρε το συρτό σουτ του Ν’ Λουντούλου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 8′ ο Κωνσταντινίδης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στην προβολή του από την σέντρα του Ντόγου. Βέβαια οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ, όμως η κεφαλιά του Καρλόπουλου στο 4′ πέρασε λίγο άουτ.

«Κέρασε» ο Ν’ Λουντούλου, σκόραρε ο Κυβελίδης

Ο Γκαέλ Ν’ Λουντούλου ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΑΡΗ σε πρώτο μέρος, με πολύ καλές κούρσες από τα δεξιά. Σε μία από αυτές και έπειτα από ωραία κάθετη μπαλιά του Ρόβα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον Κυβελίδη και αυτός από κοντά έκανε το 1-0.

Ευκαιριών συνέχεια

Από το 20′ και μετά ο ΑΡΗΣ ήταν εμφανώς ανώτερος από το Βυζάντιο και παίζοντας καλά με την μπάλα κάτω, προσπάθησε να «κλειδώσει» πριν το ημίχρονο την νίκη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 30΄το σουτ του Μαζουλουξή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 31′ ο Ντόγος έκανε ωραία κατέβασμα από την σέντρα του Ν’ Λουντούλου, αλλά η μπάλα του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να δηκιουργήσει τουλάχιστον άλλες τρεις αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά οι επόπτες… ανακάλυπταν οφσάιντ που δεν υπήρχαν, κυρίως στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος. 

Κυβελίδης… reloaded

Το 1-0 του πρώτου μέρους δεν εξασφάλιζε τίποτα για τον ΑΡΗ, ο οποίος έψαξε και ένα δεύτερο γκολ στην επανάληψη, προκειμένου να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς. Στο 62′ θα μπορούσε να το πετύχει ο Κωνσταντινίδης, αλλά ο Καγγελίδης με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελικά το γκολ για τον ΑΡΗ ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Μελισσά να γεμίζει από τα αριστερά και τον Κυβελίδη να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 2-0. Το Βυζάντιο ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού Καζαντζίδης (88′) και Αποστόλου (90′) δέχθηκαν επίτηδες την δύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Διώτη.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Βουτσιάς, Μαζουλουξής, Μελισσάς, Καζναφέρης, Τάτος (77′ Καπνίδης), Ρόβας, Ν’ Λουντούλου, Ντόγος (80′ Ντούνης), Κωνσταντινίδης (70′ Κόκε), Κυβελίδης.

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): )Καγγελίδης, Καζαντζίδης, Γαλακτερός (83΄Περσίδης), Πόπτσης, Δαγκούλης, Αποστόλου, Κεφαλάς, Καρλόπουλος (74΄Τοπάλλι), Αποστολίδης, Τσίλογλου, Τερζίδης

Προτεινόμενα Άρθρα