Το ρόστερ επί τάπητος (pics)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στους 23 παίκτες ο αριθμός των παικτών και με το εννιαήμερο των ελεύθερων να αρχίζει από σήμερα

Μεταγραφές… τέλος. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ανήκει στο παρελθόν από χθες το βράδυ. Απομένει βέβαια το εννιαήμερο των ελεύθερων μέσα στον Σεπτέμβριο, όπου εκεί οι ομάδες ψάχνουν για… λαχεία. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο ΑΡΗΣ όσον αφορά το κέντρο της άμυνας και την επίθεση. Πλέον όμως μετά και τις χθεσινές προσθήκες, μπορεί να γίνει μία πρώτη ανάλυση του φετινού ρόστερ.

Πληρότητα στα 9/11 της ενδεκάδας

Με μία πρώτη ματιά στο φετινό ρόστερ, διαπιστώνει κάποιος εύκολα ότι ο Νίκος Αναστόπουλος έχει αρκετές επιλογές σχεδόν σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που επιτάσσει την παρουσία τουλάχιστον δύο παικτών σε κάθε θέση. Στις 9 από τις 11 θέσεις παρατηρείται αυτό, με τον Αναστόπουλο να διαθέτει παράλληλα αρκετούς παίκτες που έχουν την ευχέρεια να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέση. Αρα κατά συνθήκες πάμε ακόμα και σε τρεις επιλογές σε κάποιες θέσεις, κυρίως μεσοεπιθετικά.

Τα κενά στο κέντρο της άμυνας

Οπως φαίνεται και στους πίνακες, το μεγάλο κενό του ΑΡΗ είναι στα μετόπισθεν και συγκεκριμένα στο κέντρο της άμυνας. Εκεί δηλαδή όπου έχει τους Ιντζίδη-Ραούλ Μπράβο και τους Ρόβα-Καράμπελα ως… αναγκαστικές εναλλακτικές. Για αυτό το επόμενο δεκαήμερο πέραν της αναζήτησης για φορ, παράλληλα στον ΑΡΗ θα ψαχτούν και για έναν τουλάχιστον κεντρικό αμυντικό.

Εκκρεμεί του τρίτου τερματοφύλακα

Αλλη μία θέση στην οποία παρατηρείται ένα κενό, όχι όμως τόσο σημαντικό όσα άλλα. Το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις του ΑΡΗ συμμετέχει ο Γιάννης Μάντζαρης και δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που θα συμπληρώσει την τριάδα στο τέρμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΑΡΗΣ θα αναζητήσει και έναν ακόμη τερματοφύλακα από την λίστα των ελεύθερων.

Εμπειρία και νιάτα

Στον ΑΡΗ πέτυχαν φέτος την δημιουργία ενός ρόστερ που συνδυάζει εμπειρία, μαζί με τα νιάτα και το ταλέντο. Παίκτες δηλαδή όπως οι Καράμπελας, Τάτος, Νέτο, Ιλιτς, Ραούλ Μπράβο, μαζί με τους Διούδη, Ανάκογλου, Παυλίδη, Ντούνη, Μιλούνοβιτς.

Εντονο το ελληνικό στοιχείο

Από την αρχή ο Νίκος Αναστόπουλος είχε μεταξύ των βασικών του στόχων, την δημιουργία ενός ρόστερ με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Και το πέτυχε, αφού οι 18 από τους 23 ποδοσφαιριστές του ρόστερ, είναι Ελληνες.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σωκράτης Διούδης

Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος


ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Χρήστος Μπούρμπος

Πασχάλης Βουτσιάς

Μανώλης Τζανακάκης

Χρήστος Ιντζίδης

Ραούλ Μπράβο

Νίκος Καράμπελας

Νίκος Τσουμάνης

Ντάρσι Νέτο

Μάριος Κασιάνος

ΜΕΣΟΙ

Βασίλης Ρόβας

Αντρέου Μαγιοράλ

Μπάμπης Παυλίδης

Δημήτρης Ανάκογλου

Λούκα Μιλούνοβιτς

Κενάν Μπαργκάν

Μάρκος Ντούνης

Ανδρέας Τάτος

Στέφανος Ντόγος


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αντώνης Καπνίδης

Μπράνα Ιλιτς

Σπύρος Καρβούνης

Προτεινόμενα Άρθρα