«Ο ΑΡΗΣ είναι δίκαια το φαβορί»

από AllAboutARIS

«Ακόμη γυρνάει στο μυαλό μου ο αγώνας με τον Πλατανιά»

Δείτε τις δηλώσεις του πρώην αμυντικού του ΑΡΗ, Μαυρούδη Μπουγαϊδη ο οποίος φιλοξένηθηκε στον Libero 107.4 fm και στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κούραση από τις συνεχόμενες αναβολές:

«Όλες οι ομάδες είναι έτοιμες αφού είχαν το χρόνο του αλλά πιστεύω είναι άλλοι οι λόγοι που κάποιοι δεν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

«Όλες οι ομάδες έχουν κάνει φιλικά αλλά κανένα φιλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με το άγχος ενός επίσημου παιχνιδιού και αυτό είναι που ταλαιπωρεί τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές».

Για το πώς περιμένει να εμφανιστούν οι ομάδες:

«Υπήρχε και μια περίοδος πριν την προετοιμασία που επικρατούσε αδράνεια. Πάνε περίπου δηλαδή 6 μήνες αποχής από επίσημα παιχνίδια για πολλούς ποδοσφαιριστές».

Για τις αρκετές καλές ομάδες που προμηνύουν ένα καλό πρωτάθλημα:

«Τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και βλέπω ότι οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ομάδας από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτό είναι το ωραίο στο ποδόσφαιρο να υπάρχει ανταγωνιστικότητα και ανατροπές».

Για τον Πανθρακικό και τα φιλικά με τον ΑΡΗ:

«Έχουμε δώσει μια πολύ καλή εικόνα και κυρίως μέσα στο Χαριλάου που είναι μια πολύ δύσκολη έδρα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί κόντρα σε μια ομάδα που μόνο από τις προσωπικότητες και την ιστορία που έχει είναι δίκαια το φαβορί. Θεωρώ είχαμε πολύ καλή εικόνα και στα δυο παιχνίδια».

Για την αμυντική προσέγγιση που θα έχουν οι περισσότερες ομάδες στο Χαριλάου:

«Σίγουρα θα είναι το πρώτο σκεπτικό για πολλές ομάδες μέσα στο Χαριλάου. Εμείς κάναμε μια ζώνη το τελευταίο 15λεπτο αφού σκοράραμε, αλλά είχαμε και εμείς στιγμές που κρατήσαμε την μπάλα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο».

«Ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει ομάδες που έχουν το ίδιο σκεπτικό αλλά και ομάδες με πολύ πιο αμυντικογενή σκεπτικό. Κάθε παιχνίδι για τον ΑΡΗ θα είναι πρόκληση και εντός και εκτός έδρας και οι προσωπικότητες του ΑΡΗ θα πρέπει να φανούν στο χορτάρι. Έγινε ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Ο ΑΡΗΣ είχε τον έλεγχο και την κατοχή αλλά δεν είχε τις τρανταχτές ευκαιρίες, τετ α τετ κλπ».

Για το αν διέκρινε ένα πρόβλημα του ΑΡΗ στο σκοράρισμα:

«Όσο μεγάλες προσωπικότητες και αν έχεις σε μια ομάδα, χρειάζεται χρόνο για να δεθούν. Σίγουρα δεν έπαιξε και ο Τζεμπούρ που είναι το μεγάλο όπλο του ΑΡΗ και γενικά το επίσημο παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό. Θεωρώ στα επίσημα παιχνίδια θα υπάρχει άλλη εικόνα».

Για τα φιλικά με άλλες ομάδες της Football League και την εικόνα που έχει αποκτήσει:

«Σίγουρα φέτος υπάρχουν ομάδες με ιστορία που έχουν πάρει και πολλούς παίκτες από την Superleague. Όμως πολλές ομάδες όπως και εμείς έχουν παίκτες νεαρούς και όχι τόσο γνωστούς, αλλά έχουν ταλέντο που μπορούν να συνεισφέρουν στην εικόνα μιας ομάδας. Ο προπονητής μας έδειξε πως μέσα από την δουλειά μπορούμε να δείξουμε μια καλή εικόνα.  Είναι σημαντικό να υπάρχει και καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό να βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από τις προσωπικότητες που υπάρχουν στις ομάδες και ειδικά στον ΑΡΗ».

Για την 2η χρονιά του στον Πανθρακικό:

«Είναι πάρα πολλά παιδιά που χρειάζονται καθοδήγηση  και με την βοήθεια των πιο έμπειρων όπως εγώ, ο Ηλιάδης και ο Ρομπέρ».

Για τα συναισθήματα που είχε με την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:

«Είναι ένα γήπεδο στολίδι, κλειστό που νιώθεις δίπλα σου τους οπαδούς. Εκεί μπορώ να μεγάλωσα, αφού πέρασα τα παιδικά μου χρόνια από 18 χρονών. Ήμουν παρών σε μια δύσκολο περίοδο στον ΑΡΗ αλλά είμαι χαρούμενος που έδωσα το δικό μου «λιθαράκι» στην προσπάθεια του ΑΡΗ για παραμονή, παρόλο που βαθμολογικά ήταν πολύ χαμηλά.  Σίγουρα ήταν χαρά μου που πάτησα πάλι σε αυτό το γήπεδο και είδα γνώριμες φυσιογνωμίες και είναι χαρά μου να δω ξανά την ομάδα εκεί που ανήκει, όχι μόνο εγώ αλλά και κάθε οπαδός».

Για εκείνο το παιχνίδι με τον Πλατανιά:

«Στην απόφαση αυτή του επόπτη, εγώ ήμουν στην ευθεία και τραβούσα τα μαλλιά μου και ο Μπακασέτας ήταν στο κέντρο. Ήταν ένα λάθος σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ακόμη υπάρχει στο μυαλό μου».

Για τον τραυματισμό του που τον κράτησε πίσω στην αρχή της καριέρας του στον ΑΡΗ:

«Τα πρώτα δυο χρόνια που βρέθηκα στον ΑΡΗ ως επαγγελματίας, επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό μου στους χιαστούς. Δόξα τον θεό το ξεπέρασα και πλέον είμαι υγιέστατος».

Προτεινόμενα Άρθρα