Ο ΑΡΗΣ της Μαδρίτης, ο ΑΡΗΣ της Ευρώπης! (pics+vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κι όμως μοιάζει σαν χθες…

Την πιο σπουδαία επέτειο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας του γιορτάζει σήμερα ο ΑΡΗΣ, για τον οποίο μιλούσε όλη η Ευρώπη πριν ακριβώς έξι χρόνια! 

Την 1η Δεκεμβρίου του 2010, οι Θεσσαλονικείς έγραφαν το δικό τους έπος με την άλωση του «Βιθέντε Καλντερόν», επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και αφήνοντας ουσιαστικά τους Ισπανούς εκτός συνέχειας του Europa League. Ποια άλλη ομάδα έχει κερδίσει στην Ισπανία;Καμία! 

Το δρόμο για εκείνη τη μεγάλη βραδιά πρόκρισης, άνοιξε ο Κόκε μόλις στο 2′, πριν όμως οι Φορλάν (12′) και Αγκουέρο (16`), ανατρέψουν γρήγορα την κατάσταση για τους Μαδριλένους. Ο Κόκε “χτύπησε” ξανά από τα έντεκα βήματα (51′) για την ισοφάριση, με τον Λαζαρίδη στο 81`να στέλνει στον έβδομο ουρανό έναν ολόκληρο λαό και να κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει!

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86` Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86` Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73` Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72` Καζναφέρης), Κόκε (77` Πρίττας), Τσέζαρεκ (83` Ρουίς)

Προτεινόμενα Άρθρα