Παραλίγο να την πατήσει και η Άρσεναλ (vid)

από AllAboutARIS

Ανέβηκε δεύτερη η Άρσεναλ

Δεν είναι πως θα πρωτοτυπούσε- την είχαν προλάβει από χθες όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της: Λίβερπουλ, Σίτι και Τότεναμ (που έπαιζαν μεταξύ τους) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν φροντίσει να σκοντάψουν με στυλ, κάνοντας την Τσέλσι να αισθάνεται ακόμα πιο σιγουρη στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Άρσεναλ, λοιπόν, θα ερχόταν να συμπληρώσει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο για τους «Μπλε», χωρίς καν να παίξουν!

Η ομάδα του Βενγκέρ, λοιπόν, υποδεχόταν την Μπέρνλι και στο πρώτο ημίχρονο πέραν της φάσης του Σάντσες στο 42΄ δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξει, μ’ εξαίρεση ορισμένα μακρόσυρτα χασμουρητά.

Στο δεύτερο, ωστόσο, έγινε το «έλα να δεις»: γκολ στο 59΄ με κεφαλιά ο Μουστάφι μετά από κόρνερ του Οζίλ, όμως 6 λεπτά αργότερα ο Τζάκα έκανε βλακώδες φάουλ στον Ντεφούρ, είδε (ακόμα μία) κόκκινη κάρτα και άφησε τους «Κανονιέρηδες» να παλεύουν με 10 να κρατήσουν το προβάδισμα.

Στις καθυστερήσεις, όμως, ό,τι έχτιζαν οι γηπεδούχοι επί 90+ λεπτά κόντεψε να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων: στο 93΄ ο Κοκλέν κλότσησε τον Μπαρνς εντός περιοχής, σωστό πέναλτι και 1-1 από τον Γκρέι που νίκησε των Τσεχ κι έκανε το 1-1.

Πάνω όμως που ο Βενγκέρ- που αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες- είχε αρχίσει να ψάχνει online για μαύρες πλερέζες, ο Μι χτύπησε τον Κοσιελνί εντός περιοχής και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι- ορθά μεν, όμως ο Κοσιελνί ήταν… μισό στρώμα οφσάιντ. Ο Αλέξις, φυσικά, δεν ενοχλήθηκε καθόλου από αυτό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 15ο φετινό του τέρμα και «έγραψε» το τελικό 2-1.

Η Άρσεναλ, λοιπόν, πήγε στους 47 βαθμούς και έμεινε μόνη δεύτερη, ελπίζοντας σε γκέλα της Τσέλσι για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Αν συνεχίσουν να σκοντάφτουν οι άλλοι, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…

Προτεινόμενα Άρθρα