Άουτ σε κενή εστία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο η άνοδος

Έμεινε πίσω στο σκορ. Τα έπαιξε όλα για όλα. Ισοφάρισε αλλά τελικά δεν τον ήθελε… Ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και βλέπει την άνοδο να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Σε ένα παιχίδι όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η υψηλή ένταση και οι κάρτες, οι Θεσσαλονικείς «πέταξαν» ακόμα δύο βαθμούς. Κάτι που θα μπορούσαν να αποφύγουν εάν ο Τζανακάκης δεν αστοχούσε εξ επαφής στο φινάλε του αγώνα και ενώ ο Στρέζος ήταν εξουδετερωμένος.  

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29′ με το τέρμα του Μιλοσάβλιεφ, με τον Καπνίδη στο 73′ να φέρνει το ματς στα ίσια.

Ετσι ξεκίνησε

Χωρίς εκπλήξεις και με τρία νέα πρόσωπα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Νίκος Κωστένογλου. Τζανακάκης, Μπούρμπος και Ταυλαρίδη επανήλθαν στην άμυνα πλαισιώνοντας τον Σόουζα, με τον Διούδη να είναι στο τέρμα. Ρόβας, Πίτου και Τάτος ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμη. Ντούνης και Παυλίδης κάλυπταν τις πλευρές και ο Ίλιτς ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Έδωσε χώρο, υπολειτουργούσε στον άξονα

Ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, βοηθώντας περισσότερο… τον ΟΦΗ παρά τον ίδιο του τον εαυτό. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν χώρο στους Κρητικούς με αποτέλεσμα να φτάνουν σχετικά εύκολα στην περιοχή του Διούδη, παρουσιάζοντας παράλληλα δυσλειτουργία στη μεσαία γραμμή η οποία επηρέασε την κυκλοφορία της μπάλας.

Εκμεταλλεύτηκε τα κενά ο ΟΦΗ

Ολα τα παραπάνω ο ΑΡΗΣ τα πλήρωσε στο 29ο λεπτό, όταν και ο ΟΦΗ πήρε τη προβάδισμα. Ο Παντίδος έφτασε με άνεση έξω από την περιοχή, συνδυάστηκε όμορφα με τον Βουό και πάσαρε στον Μιλοσάβλιεφ για να σκοράρει εύκολα με σουτ εντός περιοχής.

Σύρραξη στο ματς, μοίρασε κάρτες ο Θάνος

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο μέρος δεν ήταν μόνο το γκολ αλλά όσα έγιναν λίγα λεπτά μετά από αυτό. Συγκεκριμένα στο 33′ και μετά από φάουλ του Νάστου στον Τάτο δημιουργήθηκε μία σύρραξη τριών λεπτών. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν οι Μπούρμπος-Παντίδος να αντικρίσουν την κόκκινη και οι Τάτος-Νάστος να «κιτρινιστούν».

Μία τελική όλη κι όλη…

Η δυσλειτουργία του ΑΡΗ στην επίθεση αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός ότι στα πρώτα 45 λεπτά κατέγραψε μόλις μία τελική και αυτή εκτός εστίας, με το σουτ του Παυλίδη στο 37′ που δεν ανησύχησε τον Στρέζο.

Βγήκε μπροστά και τα έπαιξε όλα για όλα

Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να ρισκάρει για να φτάσει τουλάχιστον σε πρώτη φάση στην ισοφάριση. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν τις γραμμές τους σε μία προσπάθεια τους να πιέσουν τον ΟΦΗ, με τον Κωστένογλου να τα παίζει όλα για όλα στο 67′ περνώντας Καπνίδη-Μπαργκάν αντί των Παυλίδη-Πίτου.

Ο… γνωστός Καπνίδης

Δεν είναι λίγες φορές που ο Καπνίδης φέτος έχει έρθει από τον πάγκο για να σκοράρει. Το έκανε και σήμρα, όταν στο 73′ αξιοποίησε την σέντρα του Τάτου και με κεφαλιά αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΑΡΗ.

Ο Διούδης τον κράτησε, ο Τζανακάκης τον… πάγωσε

Μετά το τέρμα του ΑΡΗ και με το παιχνίδι να έχει εξελιχθεί σε… ροντέο, ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε και εκμεταλλευόμενος τα κενά στα μετόπισθεν των φιλοξενούενων συνέχισε την προσπάθεια του για ένα δεύτερο γκολ. Στο 76′ ο Διούδης σταμάτησε το κοντινό σουτ του Βαλλιάνου, με τον Μάνο στη συνέχεια της φάσης να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ενα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ φώναξε πάλι «παρών» όταν σταμάτησε την κοντινή προσπάθεια του Βουό.

Και φτάνουμε στη φάση του τέταρτου λεπτού των καθυστερήσεων. Οταν ο ΑΡΗΣ έφτασε μία ανάσα από τη μία ανέλπιστη και μεγάλης σημασίας νίκη την ώρα που ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με εννέα παίκτες μετά την αποβολή του Μάου, αλλά… δεν τον ήθελε. Ο Τζανακάκης είδε τη μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και σε πολύ πλεονεκτική θέση, η προσπάθεια του όμως έφυγε απελπιστικά άουτ την ώρα μάλιστα που ο Στρέζος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα…  
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

4ος: Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασιθίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35′ Νάστος, Μιλοσάβλιεφ, 80′, 89 Μάνος/35′ Τάτος, 36′ Νέτο, 53′ Πίτου, 89′ Τζανακάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 35′ Παντίδος΄, 89′ Μάνος/35′ Μπούρμπος

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης (63′ Αντουκόρ), Νάστος, Χαντί (38′ Όστοϊτς), Μπόατενγκ, Όγκμποε, Μιλοσάβλιεβ (70′ Μάνος), Βουό.

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης,Σόουζα, Ταυλαρίδης, Ρόβας (46′ Καράμπελας), Πίτου (67′ Μπαργκάν), Ντούνης, Παυλίδης (67′ Καπνίδης), Τάτος, Ίλιτς

Προτεινόμενα Άρθρα