Ο Νταρίντα επιστρέφει στην εθνική Τσεχίας!

Την απόφαση να επιστρέψει στην εθνική ομάδα για να βοηθήσει την Τσεχία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 πήρε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην χώρα του, ο πρώην μέσος του ΑΡΗ, γυρίζει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, με στόχο να συμβάλει στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ο 35χρονος αρχηγός της Χράντετς Κράλοβε πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, με 24 συμμετοχές, 9 γκολ και 4 ασίστ, και αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον προπονητή Μίροσλαβ Κούμπεκ και τον γενικό διευθυντή της Τσεχικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Πάβελ Νέντβεντ.

Ο Νταρίντα είχε αποσυρθεί από την Εθνική το 2021, μετά τον αποκλεισμό της Τσεχίας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η επιστροφή του δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά την κοινή προσπάθεια να επιστρέψει η χώρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Τσεχία συμμετείχε τελευταία φορά στο τουρνουά το 2006.

Ο Τσέχος χαφ, έκανε ντεμπούτο με την εθνική το 2012 και έχει καταγράψει 76 συμμετοχές και 8 γκολ. Η Τσεχία τερμάτισε δεύτερη στον προκριματικό όμιλό της, πίσω από την Κροατία, και προκρίθηκε στα πλέι οφ. Στις 26 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία σε νοκ άουτ αγώνα εντός έδρας. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Δανία ή τα Σκόπια, διεκδικώντας την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα συνδιοργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό. Ο προκριθείς θα συμμετάσχει στον Α’ Όμιλο μαζί με το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα.

Αποβολή οπαδού από το «Μπερναμπέου» για ναζιστικό χαιρετισμό (pics)
Προηγούμενο άρθρο Αποβολή οπαδού από το «Μπερναμπέου» για ναζιστικό χαιρετισμό (pics)
Επόμενο άρθρο Βον: Εξιτήριο για τη χρυσή Ολυμπιονίκη – Πώς γλίτωσε τον ακρωτηριασμό (vid)
Βον: Εξιτήριο για τη χρυσή Ολυμπιονίκη – Πώς γλίτωσε τον ακρωτηριασμό (vid)